Πέμπτη, 4 Μαρτίου, 2021

Τα θέματα στα τέσσερα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων

Τα θέματα στα τέσσερα μαθήματα των πανελλαδικών εξετάσεων

5B763FFB7B9363E7DAF65D18C0249F8DΣτα μαθήματα Γενικής Παιδείας της Βιολογίας, της Φυσικής, των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και της Ιστορίας εξετάζονται σήμερα, Τετάρτη, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων.

Το in.gr σε συνεργασία με το φροντιστήριο Ορόσημο θα μεταδώσουν τις απαντήσεις των θεμάτων.
Συγκριτικά με πέρυσι ήταν δυσκολότερα φέτος τα θέματα στα δυο κρίσιμα μαθήματα των Μαθηματικών και Στοιχείων Στατιστικής και της Βιολογίας.
Όπως δήλωσαν εκπαιδευτικοί από το Φροντιστήριο Ορόσημο, στην Βιολογία τα μαθήματα κρίθηκαν περισσότερο απαιτητικά σε σχέση με πέρυσι στην απόδοση κάποιων σημείων της θεωρίας, περισσότερο τεχνικά καθώς είχαν πολλά προγράμματα και αντιστοιχήσεις και περισσότερες πράξεις από όσο είχαν συνηθίσει οι υποψήφιοι.
Στα Μαθηματικά τα θέματα ήταν δυσκολότερα σε σχέση με πέρυσι με αρκετές πράξεις, αλλά και αρκετά «έξυπνα σημεία».
Στην Φυσική και την Ιστορία, τα θέματα ήταν αναμενόμενα.
«Δεν επαληθεύεται μέχρι σήμερα ο χρησμός ότι φέτος θα υπήρχε γενική γραμμή για εύκολα θέματα» λέει ο εκπαιδευτικός Γ. Χατζητέγας «Το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί την πεπατημένη των απαιτητικών θεμάτων».
Οι 105.000 υποψήφιοι διεκδικούν μία από τις 68.345 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι πανελλαδικές ξεκίνησαν τη Δευτέρα με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, όπου οι υποψήφιοι κλήθηκαν να γράψουν για την πολιτιστική κληρονομιά και τη σχέση μας με τους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης. Τα θέματα κρίθηκαν αναμενόμενα και εντός των δυνατοτήτων των παιδιών.
Οι πανελλαδικές θα συνεχιστούν την Παρασκευή με μαθήματα Κατεύθυνσης και συγκεκριμένα Νεοελληνική Λογοτεχνία (Θεωρητική Κατεύθυνση), Βιολογία (Θετική Κατεύθυνση), Χημεία-Βιοχημεία (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Τεχνολογίας και Παραγωγής) και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (Τεχνολογική Κατεύθυνση-κύκλος Πληροφορικής και Υπηρεσιών).
Οι εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄) θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα πραγματοποιηθούν στο διάστημα 17 έως και 24 Ιουνίου.
Η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί από 15 Ιουνίου ως και 26 Ιουνίου. Τέλος, οι επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ θα αρχίσουν την Τρίτη 9 Ιουνίου.
Οι βαθμοί των υποχρεωτικών μαθημάτων θα ανακοινωθούν το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου και στη συνέχεια οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.
Σημειώνεται ότι μετά τις 15 Ιουνίου θα προσέλθουν στα Λύκειά τους για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password), ώστε να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο.
Οι βάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν μετά τις 20 Αυγούστου.

in.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.