Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Τα καλοκαιρινά River Party που τα διαδέχθηκαν τα Lake

rvierok

river1river

Η μπλούζα που γράφει 1ο River Party στην περιοχή των Κρεμαστών κρύβει τη δική της ιστορία. Έτος 2009: Νέοι από τα Παρακαμπύλια επιχειρούν το πρώτο river party με αθλητικές δραστηριότητες και με ..διαδημοτική τάση, αφού είχαν ως πρόθεση να χρησιμοποιήσουν την παραλία του Κρικεριώτη Ποταμού στην περιοχή της Αγίας Βλαχέρνας , λίγα μέτρα μόλις στην Ευρυτανία για αθλητικές δραστηριότητες.  Παρόλη την αρνητική αντιμετώπιση μεμονωμένων κατοίκων η προσπάθεια αυτή κράτησε το 2009 και το 2010 με μεγάλη επιτυχία. Είχε δε τη συμπαράσταση του τότε Δήμου Παρακαμπυλίων και μετέπειτα του  Δήμου Αγρινίου για να καθιερωθεί στη λίμνη Κρεμαστών ως θεσμός.

Στην πορεία κανένας ιδιώτης ή φορέας δεν συνέχισε την προσπάθεια. Άλλωστε καμιά εκδήλωση η θεσμός δεν ανήκει σε κανένα.Ότιδήποτε κοινοποιείς ανήκει στους πάντες και μπορεί να έχει τους πάντες ως διαδόχους. Νοιάζεσαι λοιπόν ή νοιάζεται η ίδια η μικροιστορία ένος τόπου ως συνέχεια της. Όπως και να έχει  το όνειρο του River Party της  Καστοριάς η του Νεστορίου δεν έγινε πραγματικότητα.

Εν έτει 2014 ιδιώτες και η Αυτοδιοίκηση του Καρπενησίου επιστρέφει σε αυτό το σημείο και αναβιώνει το θεσμό εντάσσοντας το γεγονός αυτό στις γιορτές δάσους του Δήμου. Δεν γνωρίζουμε βέβαια την τύχη όσων αντιδρούσαν από την περιοχή μερικά χρόνια πριν σε ανάλογες προσπάθειες. Όπως και να έχει   άλλες οικονομικές συνθήκες με πολύ δυσκολότερη την μετάβαση-πρόσβαση εκεί ( 30 ευρώ σε καύσιμα χρειάζεται πλέον ένα Ι.Χ από Αγρίνιο).

 

03-agia-vlaxerna-river-party-2014-1035

Το κόστος πρόσβασης ήταν ίσως και ο λόγος για να ευοδώσει περισσότερο μια πιο σύντομη και πιο εύκολη πρόσβαση στο υδάτινο στοιχείο για διασκέδαση από το Αγρίνιο. Και το εκμεταλλεύτηκαν τα αμέσως επόμενα χρόναι ιδιώτες δημιουργώντας τον πασίγνωστο θεσμό του Lake Party στην Τριχωνίδα.

lake_party_trichonida_0128

Πλεονεκτήματα; Εκτός της κοντινής πρόσβασης η σταθερή στάθμη της φυσικής λίμνης που δεν  ισχύει το ίδιο για τις τεχνητές, όπου ανάλογα με τη χρήση των υδροηλεκτρικών φραγμάτων η στάθμη τους ( και τα σημεία πρόσβασης) αλλάζουν.

Όπως και να έχει μια οργανωμένη ιδιωτική πρωτοβουλία έχει τις ανάλογες δυνατότητες προσαρμογής στις εκάστοτε οικονομικές συνθήκες παρέχοντας τις ανάλογες υπηρεσίες.

Μέχρι τότε βέβαια η Καστοριά και ο Άρδας εξακολουθούν να είναι ακόμα μακριά από την Αιτωλοακαρνανία…

Άγριος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.