Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Τα κορίτσια με τα τατουάζ…

tatoo
Κάποιος έπρεπε να πει στην κυρία Θεανώ Φωτίου πως οι πρόσφυγες από Συρία και οι παράτυποι μετανάστες από Μπαγκλαντές, Ιράν, Αφγανιστάν, Πακιστάν όντως δεν πλακώνονται γιατί άργησαν οι μαρμελάδες.
Αντίθετα,  έπρεπε να την προβληματίζει περισσότερο το πως βρέθηκε στο κόμμα της η Ραχήλ, με το τατουάζ του Λακεδαιμόνιου στο χέρι,από το ότι η αγωνίστρια κατά της Αμερικής και της Ευρώπης την πικάρει.
Αλλά όταν ανοίγουμε τις πόρτες σε κάθε λαϊκιστή και σε κάθε “κινηματία”, ό,τι κι αν λέει, όποια συνωμοσιολογία και αν τον έχει κυριεύσει, αυτά θα συμβούν.
Ναι, αυτό είναι από τα κλασσικά σφάλματα του ίδιου του Τσίπρα γιατί αυτός την πήγε τη Ραχήλ σε ένα αριστερό κόμμα να βρίζει όποια εθνότητα δεν της αρέσει. Διότι, αν στο μεταναστευτικό μιλάμε για αληθινή τρικυμία στο κρανίο από ανθρώπους που δεν είχαν σκοπό να δουλέψουν, στο τουρλουμπούκι των “κινημάτων’ μιλάμε για αληθινή πανστρατιά από επιδιώξεις συμφερόντων που έναν σκοπό είχαν: να μην αλλάξει ποτέ τίποτε σε αυτή τη χώρα.
Δεν πρέπει κανείς να ξεχνά την κ Βαλαβάνη που πρωτοστατούσε στο κίνημα “δεν πληρώνω” και όταν ανέλαβε υπουργικό θώκο-παρότι δεν ήξερε από φορολογικές δηλώσεις- μας καλούσε να κάνουμε το πατριωτικό μας καθήκον και να πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Τώρα, αλήθεια, ποιον από τους δύο δρόμους θα (ξανα)πάρει αφού εντάχθηκε στο απροσκύνητο ΛΑΕ;
Κάποιος όμως έπρεπε να πει σε όλες τις ανωτέρω κυρίες ότι διεθνώς εκεί που γίνεται λόγος για “αποτυχημένο κράτος”(failed state) το πρώτο που αναφέρεται είναι “η αδυναμία να ελέγξει το κράτος αυτό την Επικράτειά του”.
Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.