Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Τα μέτρα που παίρνει ο δήμος Ξηρομέρου για το πρόβλημα με το νερό

ASTAKOS-XORIS-NEROΠρο ημερών η Δ/νση Δημόσιας Υγείας Αιτωλοακαρνανίας με έγγραφό της προς το Δήμο Ξηρομέρου σχετικά με την ποιότητα του νερού της πόλης του Αστακού και των Κοινοτήτων Καραϊσκάκη και Βασιλόπουλου, γνωστοποιεί ότι το πόσιμο νερό δεν είναι ασφαλές για ανθρώπινη κατανάλωση. Ζήτησε  εξάλλου από το Δήμο να προβεί άμεσα στη διακοπή της χρήσης του νερού στον Αστακό και στις απαραίτητες ενέργειες για την παροχή ασφαλούς και υγιεινού πόσιμου νερού.

Σήμερα στις σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Δημάρχου Ξηρομέρου παρουσία του αρμοδίου αντιδημάρχου Μαγγίνα Ανδρέα, ,των προέδρων της ΔΚ Αστακού Λιβάνη Αλέξανδρου,  της Τ.Κ. Καραϊσκάκη Σόμπολο Αποστόλου και του Τ.Κ. Βασιλοπούλου Πλιαμέρη Δημητρίου με θέμα το πρόβλημα που προέκυψε στην ΔΚ Αστακού και στις Τ.Κ. Βασιλοπούλου και Καραισκάκη αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν άμεσα οι ακόλουθες:

 1.Περίφραξη της πηγής Λάμπρα της ΔΚ Αστακού με τέτοιο τρόπο ώστε να μην πλησιάζουν ζώα  και υπάρξει επιμόλυνση του νερού .

 2.Επιτόποιος έλεγχος για τη διαπίστωση της σωστής λειτουργίας των χλωριωτών της ΔΚ  Αστακού .

 3. Διερεύνηση του δικτύου και δειγματοληψία σε αρκετά σημεία της ΔΚ Αστακού ώστε να επιβεβαιωθεί η καλή ποιότητα του νερού .

 4.Για την Τ.Κ. Καραισκάκη ενημέρωσε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος ότι ,στο διάστημα από τη δειγματοληψία που πραγματοποίησε η Δ/νση Δημόσιας Υγείας στις 25/02/2014 αποκαταστάθηκε η λειτουργία των χλωριωτών και πραγματοποιήθηκε δειγματοληψία στις 04/03/2014 , τα αποτελέσματα της οποίας θα αποσταλούν στη Δ/νση Υγιεινής και δείχνουν ότι δεν υφίσταται πρόβλημα με την ποιότητα του νερού 

5.Για την Τ.Κ. Βασιλοπούλου από το αρχείο του Δήμου προκύπτει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στην μικροβιολογική ποιότητα του νερού αλλά υπάρχει πρόβλημα στην σωστή απολύμανση ,και αποφασίστηκε η αλλαγή ενός ανταλλακτικού στο χλωριωτή.

Ως εκ τούτου απαγορεύεται η χρήση του νερού του δικτύου ύδρευσης της ΔΚ Αστακού όπως υποδείχθηκε με το υπ΄αριθμ. 13/03/2014 και με αριθμ. πρωτ. 73807/2277 έγγραφο της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας μέχρι νεωτέρας.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.