Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου, 2021

Τα μεγάλα ερωτηματικά του Παναιτωλικού

Τα μεγάλα ερωτηματικά του Παναιτωλικού

…Όμιλος επενδυτών “ρωτάει” αλλά …

 

Την ώρα που ο τραγέλαφος με τις αδειοδοτήσεις συνεχίζεται εν μέσω πολέμου ανακοινώσεων, από κύκλους και κέντρα, αλλά και την ώρα που άμεμπτοι παράγοντες σαν τον κ. Πανόπουλο της Ξάνθης(σημ. λατρεύεται από πολύ κόσμο και στο Αγρίνιο για τις έξυπνες τακτικές του….)κάνουν προτάσεις ακόμη και για ημι-επαγγελματικό ποδόσφαιρο, αμείλικτα ερωτηματικά βασανίζουν τον Παναιτωλικό.

α)τις τελευταίες ώρες υπάρχει φημολογία ότι… υπαρκτός, σοβαρός όμιλος από το κέντρο ρωτάει για τη βιωσιμότητα και τη δυναμική της ομάδας προκειμένουν να επενδύσει ή να συμμετάσχει σε ένα σχήμα. Πρόβλημα πρώτον: Με ποιους ανθρώπους θα μιλήσει στην περιοχή μας αν είναι αληθινό το υποθετικό αυτό σενάριο. Πρόβλημα δεύτερον: Μήπως τέτοιες “ερωτήσεις” δημιουργούν ακόμη μεγαλύτερη πίεση στην ομάδα.;Πρόβλημα τρίτον: Ο κατ’ εξοχήν αρμόδιος. δηλαδή, ο κ. Κωστούλας, που πουλάει, δεν έχει ενοχληθεί από κανένα και από το περιβάλλον του δεν επιβεβαιώνεται τίποτε σχετικό.

β)Η επόμενη μέρα σε ότι αφορά τις μετοχές. Με δεδομένο ότι υπάρχουν σενάρια πως μπορεί να σώσει τελευταία στιγμή την ομάδα ο ίδιος ο σημερινός ιδιοκτήτης ώστε να μην την αφήσει στην καταστροφή, ή όπως λένε κάποιοι να διαφυλάξει την υστεροφημία του που έχει πληγεί σε ένα μέρος των φιλάθλων που τα βλέπουν αλλιώς τα πράγματα από τον ίδιο, πως  θα πειστεί για κάτι τέτοιο από τη στιγμή που δεν δείχνει διάθεση να το πράξει; Κάποιοι λένε ότι αν δει την ομάδα να μην μπορεί να καταθέσει ούτε εγγυητική ή να μην υπάρχει κάποιος να συντηρήσει ούτε το χορτάρι του γηπέδου ή να κρατήσει αξιοπρεπή τον περιβάλλοντα χώρο θα δώσει κάποια χρήματα για την τιμή των όπλων(για το θέμα της συντήρησης ίσως τη λύση κληθεί να τη δώσει ο δήμος  στον οποίο και ανήκει το γήπεδο και το έχει εκχωρήσει στον Ερασιτέχνη που το έδωσε για 9 χρόνια στον κ. Κωστούλα). Αυτό το σενάριο πέραν του ότι επίσης δεν φαίνεται να προκρίνεται από όσους μιλάνε με τον κ. Κωστούλα ενέχει και μια συνέχεια στην εμπλοκή που θα είναι και φορολογική αλλά και λειτουργική. Για παράδειγμα εκτιμήσεις λένε ότι μόνο ένα ρόστερ για τη Β Εθνική των 23 παικτών με το βασικό μισθό και τα έξοδα των παικτών στην καλύτερη περίπτωση θέλει 400 χιλιάδες ευρώ. Χωρίς κανένα άλλο έξοδο προϋπολογισμένο! Άρα; Αδιέξοδο.

γ)Τα πραγματικά νούμερα. Ακόμα και όσοι προτείνουν μια εταιρία λαϊκής βάσης ή τη λειτουργικότητα της ομάδας στη βάση του εθελοντισμού αγνοούν τι σημαίνει μια ΠΑΕ. Και μόνο η αποδοχή της δωρεάς των μετοχών από τον ερασιτέχνη μπορεί να έχει μεγαλύτερη φορολογία από το να αγόραζε κάποιος την ομάδα για ένα συμβολικό ποσό! Στη συνέχεια, αν υποτεθεί ότι ζητάει η ομάδα(σημ: με χαρισμένες τις μετοχές) συμμετοχή στη Football League το λιγότερο πρέπει να παρουσιάσει ένα πλάνο 600 χιλιάδων ευρώ για μια χρονιά-αναφέραμε ότι 300 χιλιάδες είναι τα μίνιμουμ των παικτών-κάτι που σημαίνει ότι άμεσα χρειάζεται να καταθέσει κάποιος ή κάποιοι 60 χιλιάδες ευρώ εγγυητική επιστολή γιατί απαιτείται το 1/10!Ποιοι θα δώσουν αυτά τα λεφτά σήμερα; Ακόμη αν η ομάδα πάει στη διαδικασία του Πρωτοδικείου και αυτό ορίσει πέντε επιχειρηματίες που αρνηθούν, όπως έχουν το δικαίωμα, στη συνέχεια το Πρωτοδικείο εκ του νόμου πρέπει να ορίσει Δ.Σ. από τον ερασιτέχνη. Τι γίνεται αν αυτός δηλώσει αδυναμία να βρει έστω τα βασικά λειτουργικά έξοδα; Θα αναλάβει και το βάρος των μετοχών; Απάντηση: Η ομάδα βάζει πλώρη για Δ Εθνική.

Τέλος για την ιστορία να αναφέρουμε ότι έχει ξαναβρεθεί ο Παναιτωλικός στην ίδια θέση όταν ανέβηκε από την Δ στη Γ Εθνική. Τελικά έγινε μια επιτροπή από επιχειρηματίες που έτρεξαν την ομάδα για ένα διάστημα, αποτιμήθηκε αργότερα και με κάποια αλχημεία(τότε δεν ήταν τόσο αυστηρό το νομικό πλαίσιο)μπόρεσε να πάρει άδεια. Πριν όμως είχε πέσει η ιδέα της συνδρομής “ότι μπορούσε ο καθένας” από ανώνυμους φιλάθλους(σ.σ. δεν μιλάμε για τον έρανο που είχε γίνει κάποια στιγμή αλλά για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που απαιτείτο για να γίνει ΠΑΕ). Τελικά στο λογαριασμό που είχε ανοιχτεί έβαλε ένας φίλαθλος από την Αθήνα 100 ευρώ…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.