Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Τα ΜΜΕ της Αθήνας παίζουν Παναιτωλικό στην Σούπερ Λίγκ

Τα ΜΜΕ της Αθήνας παίζουν Παναιτωλικό στην Σούπερ Λίγκ

 

Φαίνεται ότι η αισιοδοξία που υπήρχε στον Παναιτωλικό όλες αυτές τις μέρες για την κατάληξη της ένστασης απέναντι στην Κέρκυρα και όχι μόνο, κάθε άλλο παρά αβάσιμη ήταν. Παράλληλα φαίνεται ότι όλο και περισσότερα ΜΜΕ του κέντρου συνηθίζουν την ιδέα είτε ότι Εργοτέλης και Παναιτωλικός θα κερδίσουν τις ενστάσεις που τους αφορούν, είτε ότι οι δυο υγιείς ομάδες θα αντικαταστήσουν άλλες που έχουν ήδη πέσει στον γκρεμό. Διαβάστε πρώτα τι έγραψε η στήλη “Ο τρελός του χωριού” στη Sportday: ‘Βοά η πιάτσα, λοιπόν, ότι Εργοτέλης και Παναιτωλικός θα την κάνουν α λα Αστέρας. Θα παίξουν, δηλαδή, του χρόνου Σούπερ Λίγκα είς βάρος Κέρκυρας και Πανιωνίου. Μου είπαν πως σκαλίζοντας το θέμα βρήκαν έξι με επτά παίκτες που έχουν κάνει προσφυγές, δεν έχουν υπογράψει διακανονισμό με τις δύο «κατηγορούμενες», οι οποίες μάλιστα έκαναν και μεταγραφές τον Γενάρη. Μετάφρασις: Πανιώνιος και Κέρκυρα απειλούνται με αφαίρεση βαθμών και υποβιβασμό «διά της καταλήψεως των τελευταίων θέσεων». Αυτό το τελευταίο μου το ‘στειλε μήνυμα καθότι είναι επιπέδου Γυμνασίου και πάνω και δεν τ’ αντέχω στον καύσωνα. Τη Δευτέρα θα το μάθουν και όσοι δεν διαβάζουν τον «Τρελό του χωριού». Μέχρι τότε, μαθαίνω πως Παναιτωλικός και Εργοτέλης αναζητούν μεταγραφές επιπέδου Σούπερ Λίγκας.’

Παράλληλα η Gazzetta.gr σε κεντρικό αρθρο της, αναρωτιέται αν “Σώζεται η κατάσταση στη Λίγκα” κάνοντας λόγο για ΑΕΚ Άρη, ΟΦΗ και… Πανιώνιο που δεν μπορούν να σταθούν στην κατηγορία λόγω χρεών: “

Λίγες μέρες πριν από την κλήρωση και μερικές εβδομάδες πριν την έναρξη του νέου πρωταθλήματος το ΔΣ της Super League βλέπει ορατό το ενδεχόμενο διοργάνωσης ενός ακόμη πιο προβληματικού πρωταθλήματος από το περσινό.

Την περασμένη σεζόν το πρωτάθλημα άρχισε με 13 ομάδες, καθώς έλειπαν οι… Α και Β λόγω του υποβιβασμού της Καβάλας και του Ολυμπιακού Βόλου. Τη φετινή σεζόν τα πράγματα δείχνουν ακόμη δυσκολότερα. Και αυτό γιατί υπάρχει η πιθανότητα να λείπουν τέσσερις ομάδες.

Ο λόγος για τις: ΑΕΚ, Άρης, Πανιώνιος και ΟΦΗ. Όπως αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Goal, στο πρόσφατο ΔΣ της Λίγκας, σε σχετική συζήτηση, ακούστηκε ακόμη και η φράση: «Και πώς να τις σώσουμε;».

Τα οικονομικά προβλήματα των παραπάνω ομάδων θα πρέπει να ελαχιστοποιηθούν άμεσα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι ποινές που θα τους επιβληθούν θα είναι τέτοιες που θα θέσουν σε κίνδυνο την ομαλή διοργάνωση του πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, ο νέος νόμος αναφέρει ρητά πως κάθε παράβαση ΠΑΕ που οφείλει άνω των 100.000 ευρώ στο Δημόσιο και τους ασφαλιστικούς οργανισμούς μπορεί να επισύρει ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών, και σε μερικές περιπτώσεις η ποινή φτάνει και στον υποβιβασμό κατά μία κατηγορία.

Κοινώς, οι προαναφερόμενες ομάδες θα πρέπει σε 15 ημέρες – όπως έχουν ενημερωθεί – να παρουσιάσουν τις «τακτοποιημένες» τους ενημερότητες στην ΕΕΑ. Αν λοιπόν δεν έχουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα… κινδυνεύουν με τις ανωτέρω ποινές.

Αυτό θα σημαίνει αυτόματα λιγότερο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και επομένως λιγότερο ελκυστικό προϊόν, επομένως γίνονται πιθανές οι περαιτέρω μειώσεις από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ενώ υπενθυμίζεται ότι η Nova έχει ενημερώσει για την περικοπή του 25% από τα έσοδα της νέας σεζόν. Με λίγα λόγια, χάνουν όλοι…”

Με άλλα λόγια να ετοιμαζόμαστε, σιγά – σιγά…

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.