Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου, 2020

Τα παθήματα δεν έγιναν μαθήματα στη ΝΔ

Η Συγγρού αντικατέστησε τη Ρηγίλλης. Ωστόσο πολλά πράγματα στη ΝΔ δεν άλλαξαν...

«Τίποτα δεν έχει κλειδώσει ακόμη. Η διαδικασία συλλογής βιογραφικών είναι σε εξέλιξη και σε λίγες ημέρες αυτά θα περάσουν από την κρησάρα επιτροπής αξιολόγησης. Μάλιστα θα επιληφθεί προσωπικά ο Αντώνης Σαμαράς».
Με αυτή την αναφορά μιλώντας στο agrinionews.gr υψηλόβαθμος κομματικός παράγοντας της ΝΔ επιχειρεί να διασκεδάσει τα διακινούμενα σενάρια πως η λίστα των υποψηφίων στις επερχόμενες εκλογές έχει ουσιαστικά κλείσει.
Είναι γεγονός αναμφισβήτητο πως κατά κανόνα στο παρελθόν η ΝΔ εκτέθηκε για επιλογές της (σε αυτοδιοίκηση και εθνικές εκλογές) και αποδείχθηκε ανίκανη (ή το πιθανότερο αδιάφορη) να επιβάλει ένα σοβαρό πλαίσιο ανάδειξης των υποψηφιοτήτων.
Ερώτημα πλέον παραμένει εάν η ΝΔ είναι σε θέση να μάθει από τα λάθη του παρελθόντος…Οι πιθανότητες πάντως είναι η απάντηση στο ερώτημα αυτό να είναι αρνητική. Πολύ περισσότερο τώρα που ο μηχανισμός της είναι απαξιωμένος και οι υγιείς δυνάμεις αποστρέφονται την πολιτική…
Στη Συγγρού πάντως εμφανίζονται βέβαιοι πως το κόμμα δεν θα επαναλάβει το φιάσκο των εκλογών του 2009 όταν στην Αιτωλοακαρνανία και σε άλλες περιοχές το ψηφοδέλτιο έκλεισε 20 μέρες πριν τις εκλογές. Ωστόσο πέραν της συλλογής βιογραφικών κανένα σοβαρό πλαίσιο δεν υπάρχει για τις υποψηφιότητες και είναι γνωστό στους παροικούντες εν τη κομματική Ιερουσαλήμ πως κάποιοι πολιτευόμενοι επιχειρούν να επηρεάσουν τις επιλογές΄.
Είναι χαρακτηριστικό πως σε πολλούς νεοδημοκράτες του Μεσολογγίου υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε να επιβληθεί γυναικεία υποψηφιότητα τις περασμένες ημέρες από αυτοδιοικητικούς κύκλους.
Αν και η αλήθεια είναι πως οι κενές θέσεις είναι μετρημένες, εντούτοις στη Νέα Δημοκρατία μελετούν γύρω στα 20 βιογραφικά υποψήφιων… για υποψηφιότητα. Από την ευρύτερη περιοχή του Μεσολογγίου μάλιστα στο τραπέζι έχουν πέσει βιογραφικά όπως του εκπαιδευτικού και με σημαντική παρουσία στα κομματικά δρώμενα Φώτη Σκληρού, της φιλολόγου Μαρίας Φωκά (προ ημερών είχε επαφή με τους ιθύνοντες της Συγγρού) αλλά και δύο γυναικών από το χώρο της δικηγορίας. Θυμίζουμε ότι οι αυτοδιοικητικοί παράγοντες όπως ο Γ.Πρεβεζάνος βολιδοσκοπήθηκαν για υποψηφιότητα. χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Παράλληλα αναταράξεις υπήρξαν στο μέτωπο της Ναυπακτίας με τον Ασημάκη Φωτόπουλο να διαψεύδει με έντονο τρόπο κάποια σενάρια πως δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος.
Το σίγουρο είναι πάντως ότι όσο πλησιάζει η ώρα των επιλογών, οι δόσεις των παρασκηνίων και της παραπολιτικής θα αυξάνονται, ειδικά αν αναλογισθεί κανείς πως και λίγες ώρες πριν τις τελικές ανακοινώσεις θα γράφονται και θα σβήνονται ονόματα από τη λίστα.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.