Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Τα παιδιά του «ΜΑΓΙΚΟΥ ΑΥΛΟΥ» στο αρχαίο θέατρο Στράτου

Τα παιδιά  του «ΜΑΓΙΚΟΥ ΑΥΛΟΥ» στο αρχαίο θέατρο Στράτου

pol-ta-paideia-paizei-arxaio-theatro11Την Τετάρτη 7 Μαΐου τα παιδιά του βρεφονηπιακού  σταθμού  «ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ» και οι εκπαιδευτικοί τους επισκέφτηκαν το αρχαίο θέατρο Στράτου στα πλαίσια της πανελλαδικής δράσης που ανέλαβε ο Π.Ο.ΣΙ.ΠΣ. (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιδιωτικών Παιδικών  Σταθμών)  σε συνεργασία με το ΔΙΑΖΩΜΑ (ανεξάρτητη κίνηση των πολιτών για τη διάσωση των αρχαίων θεάτρων ).

Οι υπεύθυνοι του βρεφονηπιακού σταθμού –νηπιαγωγείου «ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΥΛΟΣ»  επέλεξαν  το αρχαίο θέατρο Στράτου με σκοπό να αναδειχθεί η πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας καθώς επίσης   και τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά μια τόσο σημαντική κοιτίδα πολιτισμού που βρίσκεται δίπλα τους και όμως τόσο «μακριά» τους.

Η δράση  ήταν ταυτόχρονη σε  όλη την  Ελλάδα. Σε πολλά αρχαία θέατρα της χώρας δηλαδή παιδιά της προσχολικής ηλικίας τα οποία φοιτούν σε ιδιωτικούς σταθμούς παρουσίασαν δρώμενα σχετικά με το αρχαίο θέατρο..

Τα παιδιά  του «ΜΑΓΙΚΟΥ ΑΥΛΟΥ» αφού πρώτα ξεναγηθήκαν στο χώρο  συμμετείχαν σε δρώμενο που το εμψύχωσε η κ. Κατερίνα  Καραδήμα , ηθοποιός εμψυχώτρια θεατρικού παιγνιδιού, ιδιοκτήτρια του «Μικρού θεάτρου»

Το δρώμενο ήταν βασισμένο στην αρχαία κωμωδία «Όρνιθες» του Αριστοφάνη και τα νήπια σίγουρα  το απόλαυσαν . Συμμετείχαν με το σώμα τους τη φωνή τους ,τη διάθεσή τους. Επίσης άφησαν και το δακτυλικό τους αποτύπωμα σε  πήλινη πλακέτα που ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί τους  για να θυμούνται όλοι, την επίσκεψή τους στο χώρο.

Στο τέλος της εκδήλωσης αντιπροσωπεία των νηπίων παρέδωσε στον κ. Σκιαδά ,πρόεδρο της αρχαιολογικής εταιρίας Αγρινίου , πήλινο κουμπαρά που  περιείχε  χρηματικό ποσό που είχε συγκεντρωθεί  από τους γονείς των νηπίων και τους υπευθύνους του σταθμού . Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν θα χρησιμοποιηθούν για την αναστήλωση και συντήρηση του αρχαίου θεάτρου .

Με βάση το υλικό από αυτή την εκδήλωση, θα σταλεί χαιρετισμός από την Ελληνική Προσχολική Αγωγή στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής που θα διεξάγεται εκείνες τις ημέρες στο Πόρτο Ρίκο με τη συμμετοχή 1200 συνέδρων από 100 χώρες. Όμως η δράση αυτή και το σχετικό υλικό της, θα στείλει ευρύτερα πολλαπλά μηνύματα και προς πολλούς αποδέκτες.

pol-ta-paideia-paizei-arxaio-theatro1

pol-ta-paideia-paizei-arxaio-theatro2

pol-ta-paideia-paizei-arxaio-theatro3

pol-ta-paideia-paizei-arxaio-theatro4

pol-ta-paideia-paizei-arxaio-theatro5

pol-ta-paideia-paizei-arxaio-theatro6

pol-ta-paideia-paizei-arxaio-theatro7

pol-ta-paideia-paizei-arxaio-theatro8

pol-ta-paideia-paizei-arxaio-theatro9

pol-ta-paideia-paizei-arxaio-theatro10

pol-ta-paideia-paizei-arxaio-theatro11

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.