Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, 2020

«Τα ποιήματα και τα διηγήματα» στη Λέσχη Ανάγνωσης

«Τα ποιήματα και τα διηγήματα» στη Λέσχη Ανάγνωσης

Λέσχη Ανάγνωσης Δήμου Αγρινίου

Ερμηνευτική παρουσίαση του βιβλίου του λογοτέχνη Πέτρου Δήμα, με τίτλο, «Τα ποιήματα και τα διηγήματα», υπό τού φιλολόγου δρ Ι. Νεραντζή

Η ‘‘Λέσχη Ανάγνωσης’’ Δήμου Αγρινίου, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 7.00 το απόγευμα, στο «Εντευκτήριο τ. Σταθμού τραίνου», παρουσιάζει το δισυπόστατο έργο του Πέτρου Δήμα, με τίτλο «ΤΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ». Ερμηνευτική προσέγγιση αυτού του λογοτεχνικού έργου, θα κάνει ο φιλόλογος δρ Ιωάννης Νεραντζής. Ο συγγραφέας του βιβλίου, Πέτρος Δήμας, που γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1917, ευτύχησε στη διάρκεια της λογοτεχνικής του πορείας να λάβει πολύ θετικές και επαινετικές κρίσεις και θερμά σχόλια από γνωστούς λογοτέχνες και κριτικούς. Και εμείς, οι αναγνώστες, με τη σειρά μας, θα διαπιστώσουμε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα κείμενο στο οποίο, στο πρώτο, ποιητικό, μέρος, κυριαρχεί η λυρική διάθεση και η έκφραση των προσωπικών βιωμάτων του συγγραφέα. Μεταφερόμαστε, με τον τρόπο αυτό, στην περιοχή του ανθρώπινου πάθους, το οποίο δημιουργεί σε εμάς τους αναγνώστες κυμαινόμενα συναισθήματα. Από την άλλη μεριά, έχουμε να κάνουμε με μία πολλαπλότητα διηγημάτων, τα οποία κινούνται και αυτά στο ίδιο κλίμα. Μόνο που εδώ ο αναγνώστης θα ανακαλύψει και την παρουσίαση αληθοφανών χαρακτήρων.

Ένα άλλο έντονα εμφανές στοιχείο στο έργο αυτό είναι η αίσθηση του φυσικού τοπίου και η διαπλοκή του συναισθήματος και της λεπτής συγκίνησης, που δημιουργεί καταστάσεις τις οποίες απολαμβάνει ο αναγνώστης.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.