Κυριακή, 26 Ιουνίου, 2022

Τα (πολύ) σοβαρά που είπε ο κ. Σταθάκης

Τα (πολύ) σοβαρά που είπε ο κ. Σταθάκης

Πήγαμε στην ομιλία του κ. Σταθάκη χτες στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου. Πανεπιστημιακός και βουλευτής, από τα σοβαρότερα μυαλά στην αξιωματική αντιπολίτευση, απλός με ένα σακίδιο στον ώμο αλλά όχι παντελώς “χύμα”, μια φωνή λογικής συνδυασμένη με μια εικόνα αντισυμβατική μεν, αλλά όχι κραυγαλέα. Προσηνής άνθρωπος, με ιδέες αλλά και με διάθεση να ακούσει. Είπε μερικά πολύ σημαντικά πράγματα που δεν ξέρω αν τα ακούσαμε όλοι το ίδιο στην αίθουσα.

Είπε-και τόνισε-ότι “μετεξελιχθήκαμε από μια ένωση συνιστωσών σε κόμμα μελών και με δημοκρατικές διαδικασίες”…Το τόνισε πάνω από δυο φορές. Είπε ακόμα ότι το φορολογικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να είναι απλό, κατανοητό και να αμβλύνει τις αδικίες που υφίστανται τα γνωστά υποζύγια της χώρας. Το εμβάθυνε όμως: Είπε ότι έτσι θα φορολογηθεί το μεγάλο εισόδημα και η χώρα θα είναι όσο θελκτική είναι και η υπόλοιπη Ευρώπη για επενδύσεις. Δηλαδή δεν μάσησε τα λόγια του. Δεν είπε “και επενδύσεις θα σας φέρουμε”. Είπε ότι ο επενδυτικός παράδεισος που ονειρεύονται κάποιοι δεν μπορεί να γίνει στη Ελλάδα, θα είμαστε πάνω κάτω στο μέσο όρο των υπολοίπων κρατών όσο και να επείγει η περίπτωσή μας. Τελεία. “Η Ελλάδα πρέπει να επενδύσει στο ότι το 50% των νέων της έχει ανώτατη μόρφωση”. Ξεκάθαρα και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Και τέλος είπε και κάτι που καλό είναι να το θυμούνται όλοι τη μέρα που θα έχει τα ηνία μιας κυβέρνησης ο ΣΥΡΙΖΑ. Πως το έγκλημα που κάνει σήμερα η Τρόικα είναι ότι επιμένει σε δημοσιονομικές περικοπές “άλλο ένα 7% μέχρι το τέλος του 2014”. “Το σημείο που είμαστε σήμερα είναι στο μέσο όρο της Ευρώπης. Μια μονάδα πιο κάτω ή πιο πάνω έχει μικρή σημασία. Δημοσιονομικά έχουμε φτάσει το μέσο όρο από πλευράς περιστολής δαπανών”… “Το σημείο που φτάσαμε”είναι παράγωγο σκληρής προσαρμογής και όσων ζούμε εδώ και χρόνια, όμως. Πιστεύω στην ειλικρίνεια αλλά και τις γνώσεις του κ. Σταθάκη. Και πιστεύω ότι ήταν μια απλή αλλά σημαντική  διαπίστωση, ότι η περιστολή των δαπανών που έγινε μέχρι σήμερα, ήταν επιβεβλημένο να έχει γίνει ούτως ή άλλως. Από δω και πέρα είναι η ζημιά και η αποτυχία. Δεν ξέρω αν αντιληφθήκαμε τα ίδια με τους άλλους ακροατές.

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.