Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Τα πρώτα sites του Αγρινίου πριν την …ADSL εποχή

Τα πρώτα sites του Αγρινίου πριν την …ADSL εποχή

Ιστορία δεν έχουν μόνο οι άνθρωποι, οι γειτονιές, τα κτίρια ή τα μνημεία αλλά πλέον και τα sites καθώς αποτελούν και αυτά ένα μέρος της ανθρώπινης δραστηριότητας. Στην περιοχή μας ιστοσελίδες υπάρχουν από τα τέλη της δεκαετίας του ’90, την εποχή που δεν υπήρχε καν ADSL αλλά DIAL Up συνδέσεις. δηλαδή  όποιος ήθελε να συνδεθεί στο διαδίκτυο το modem  καλούσε  κανονικά αστική κλήση  για να συνδεθεί.

Ας δούμε μερικά από αυτά:

www.agrinio.net  Το πρώτο site -οδηγός για το Αγρίνιο. Δημιουργός του ο Κ. Λυμπουρίδης. Υπήρχε σίγουρα από το 1998 όπως υπογράφει και στο τέλος της σελίδας.agrinionet2

 

Η Νέα Εποχή: (users.otenet.gr/~vlasio/) Ηλεκτρονική έκδοση της ιστορικής εφημερίδας του Αγρινίου Νέα Εποχή. Υπήρχε από το 1998 τουλάχιστον. Ιστοσελίδα με μεγάλο ιστορικό και επιστημονικό ενδιαφέρον. Μετεξελίχθηκε ως η epoxi.gr , δημιουργός της οποίας είναι ο δικηγόρος κος Βλασσόπουλος.

neaepoxi

Ouranos.gr Ιστοσελίδα που υπάρχει από το 2000. Του Γ.Σουφλή. Φτιαγμένη σε word (!) εκείνη την εποχή. Βρίσκεται ακόμα σε λειτουργία

ouranos

 

29dytika.gr. Πρωτοποριακό site για την εποχή του με δομή ενημερωτικού. Yπάρχει από το 2002.
29dytika

panetolikos.gr : Αν και οργανώθηκε με την ανάληψη της Προεδρίας του Παναιτωλικού από τον Φώτη Κωστούλα, υπήρχε στο διαδίκτυο από το 1999 για ένα μικρό χρονικό διάστημα, όταν ο Παναιτωλικός βρίσκονταν σε μικρότερες κατηγορίες.

panetolikosgr

Λίγα χρόνια αργότερα το 2003 εμφανίστηκε και το πρώτο οπαδικό site στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.geocities.com/gate6_agrinio το οποίο μετεξελίχθηκε στο agriniofans.gr

gate6agrinio

2001: Άγιος Βλάσης. Το πρώτο χωριό που διαθέτει site στη διεύθυνση oagiosvlasis.gr . Φορέας ο σύλλογος Αγιοβλασιτών Αθήνας. Περιήχε ακόμα και δημοσκοπήσεις για τους τότε Καποδιστριακούς Δημάρχους (!).

oagiosvlasis

 

2004: Ραντεβού στο Bugati. Νεανική έκδοση για το Αγρίνιο με θέματα ποικίλης ύλης. Μετεξελίχθηκε σε ιστοσελίδα του Συλλόγου Αγρινιωτών Φοιτητών & Νέων Αθήνας  agriniotes.gr. ( Λίνος Υφαντής).

bugatiagrinio agriniotes

Σημειωτέον ότι στήλη με την παρουσίαση ιστοσελίδων πριν την ADSL εποχή είχε φιλοξενήσει η εφημερίδα Πολιτεία Αιτωλών και Ακαρνάνων από το 2003 πρωτοπορώντας για τη θεματολογία της εκείνη την εποχή.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.