Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Τα πόθεν έσχες των αντιδημάρχων Αγρινίου

unnamedΣτη δημοσίευση των πόθεν έσχες των δημάρχων και αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων δήμων της χώρας προχώρησε την Τετάρτη η Μη Κυβερνητική Οργάνωση, «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς» με σκοπό, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «την ενίσχυση της διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από την καλύτερη πρόσβαση του πολίτη στη δημόσια πληροφορία».

Η οργάνωση υπενθυμίζει ότι η δημοσιοποίηση των πόθεν έσχες προβλέπεται βάσει νόμου από το 2010.
Τα στοιχεία για τα τρία τελευταία χρόνια έχουν αναρτηθεί σε πλατφόρμα, η οποία, όμως, λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας «πέφτει» συχνά.
Στην πλατφόρμα σύμφωνα με τη «Διεθνή Διαφάνεια» έχουν αναρτηθεί περισσότερες από 500 δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης από το σύνολο των 714 εν ενεργεία Δημάρχων και Αντιδημάρχων των 100 μεγαλύτερων Δήμων της χώρας.

Ο επισκέπτης της ιστοσελίδας -που έχει τη δυνατότητα της απλής ανάγνωσης- μπορεί να πλοηγηθεί και να ενημερωθεί εύκολα για τα εισοδήματα, την ακίνητη περιουσία, τη μετοχική ή επιχειρηματική δραστηριότητα του υπόχρεου και των οικείων του εισάγοντας στη μηχανή αναζήτησης τον Δήμο ή το όνομα του προσώπου που επιθυμεί. Η ιστοσελίδα θα είναι διαθέσιμη μέχρι το τέλος της δημοτικής περιόδου (31 Αυγούστου 2014).

protothema

Δείτε τα Πόθεν Έσχες του δημάρχου  και των αντιδημάρχων Αγρινίου:

http://www.transparency.gr/diafanis-topiki-aftodioikisi/directory/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.