Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022

Τα Ρομποτ στο Παναιτώλιο,η καινοτομία και η άθληση Vs απαισιοδοξίας

Τα Ρομποτ στο Παναιτώλιο,η καινοτομία και η άθληση Vs απαισιοδοξίας

Άξιες σχολιασμού ήταν οι σημερινές εκδηλώσεις που έγιναν  στο Παναιτώλιο γιατί περιείχαν κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:

Διοργανώθηκε ουσιαστικά από την ίδια τη βάση των κατοίκων και συγκεκριμένα από το πιο ενεργό κομμάτι της: Τους μαθητές των σχολείων, τους γονείς, τα ίδια τα σχολεία με τη συνδρομή ανθρώπων που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή.

– Η συμμετοχή όλων των ηλικιών μαζική. Αυτή η αναφορά βέβαια μπορεί να θεωρηθεί ως τετριμμένη καθώς μαζικότητα υπάρχει  και σε άλλες εκδηλώσεις. Σε αυτή βέβαια ως προστιθέμενη αξία είναι η καινοτομία και η παραγωγή έργου: Και δεν είναι άλλη από τη κατασκευή ρομπότ των παιδιών της  Β τάξης του  Γυμνασίου Παναιτωλίου,τα οποία παρουσίασαν στο προαύλιο του σχολείου, αφού προηγήθηκε τερματισμός ποδηλατοδρομίας.

Και εδώ τίθονται κάποια ζητήματα: Κατά πόσο τα Περιφερειακά Σχολεία είναι αναλώσιμα ή β κατηγορίας ως προτεραίοτητα για κάποιους, από τη στιγμή που στις τάξεις τους υπάρχουν τέτοια που ενθαρρύνουν τόσο τους νέους προς τη καινοτομία όσο και τη τοπική κοινωνία προς τη μαζική συμμετοχή σε τέτοιες δραστηριότητες.

Για του λόγου του αληθές δείτε το παρακάτω βίντεο (το παραχώρησε ο μαθητής Σαλαούνης Γιάννης)  με το ρομποτ να κάνει βόλτα στο προαύλιο του σχολείου χωρίς τηλεχειρισμό:

 

 

Εδώ αξίζει να αναφέρουμε τα ονόματα των υπευθύνων καθηγητών της Ρομποτικής Ελένη Κουβαρντά, Δήμητρα Κατσιμάρη,

της Διευθύντριας Μαργάρας Θεοδώρας, καθώς και του Γρηγόρη Βασιλόπουλου, νέου επιχειρηματία που συνέβαλε στην απόκτηση του εξοπλισμού.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.