Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Τα φορολογικά μέτρα επί τάπητος

Με μεγάλη συμμετοχή και με αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας η ενημερωτικού χαρακτήρα εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος λογιστών-φοροτεχνικών στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας.

Αντικείμενο της εξειδικευμένης αυτής ημερίδας ήταν η παροχή πληροφοριών στα μέλη της ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών  Αιτωλοακαρνανίας ώστε να μπορέσουν κατά το δυνατόν ευκολότερα να προσαρμοστούν στα νέα φορολογικά δεδομένα και τις υποχρεώσεις τους όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά τις πρόσφατες αλλαγές που έγιναν στη νομοθεσία.

Βασικός ομιλητής- υπεύθυνος για την ενημέρωση ήταν ο κ. Πάνος Ζήσογλου, πρόεδρος του συλλόγου λογιστών φοροτεχνικών Αγρινίου.Ακόμα μίλησαν ο κ. Καραγιάννης, μέλος του Δ.Σ των λογιστών Αγρινίου, ο κ. Παναγιώτης Ράπτης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών αλλά και ο κ. Κώστας Μπόκας, αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, οποίος τόνισε ότι ενώ είδαμε πολλά μέτρα τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε δει αυτά να αποφέρουν έσοδα αναφερόμενος και  στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

«Μετά από πέντε καθαρά φορολογικά νομοσχέδια αυτό που παρατηρείται είναι ότι από τον Αύγουστο του 2012 έχουμε μία αύξηση ληξιπρόθεσμων πληρωμών προς το δημόσιο 1 δις που σημαίνει ότι πολλοί συνάδελφοί μας μη μπορώντας να ανταπεξέλθουν , δεν πληρώνουν φόρους. Κάπως έτσι δημιουργείται μία ομάδα νεόπτωχων  και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να αντισταθούμε», τόνισε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Ζήσογλου κρατώντας τις επιφυλάξεις του για το πόσο η νέα διαμόρφωση του φορολογικού θα βοηθήσει την Ελληνική οικονομία.

Οι παρευρισκόμενοι έκριναν απολύτως ωφέλιμη τη διαδικασία και συμφώνησαν με τη παρατήρηση του κ. Μπόκα ότι ο κλάδος θα πρέπει να αντισταθεί στις μεταρρυθμίσεις που είναι ενάντια στα συμφέροντά του.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.