Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020

Τελειώνει τον Γ. Κυριακόπουλο από το Μεσολόγγι η 6η ΥΠΕ

5221Ξεκινούν οι κρίσεις των Διοικητών 

Ο «Κύβος ερρίφθη» από την 6η ΥΠΕ η οποία προχωρά εντός των ημερών στην αντικατάσταση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου Γιώργου Κυριακόπουλου, βάζοντας με τον τρόπο αυτό τέλος στο σήριαλ που εξελίσσεται τους τελευταίους μήνες.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Σ» πριν από λίγες ώρες λήφθηκε οριστική απόφαση από την Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας, για απομάκρυνση του κ. Κυριακόπουλου από το τιμόνι του νοσοκομείου, μετά και από τις τελευταίες καταγγελίες γιατρών και εργαζομένων, που έφταναν στα γραφεία της 6ης ΥΠΕ με μορφή χιονοστιβάδας. Αποκαλυπτικός είναι ο Υποδιοικητής Α’ της Υπηρεσίας Δημήτρης Κωστακιώτης ο οποίος επιβεβαίωσε με κατηγορηματικό τρόπο τις πληροφορίες της «Σ».

«Το αργότερο μέχρι τις 5 Νοεμβρίου ο Διοικητής του νοσοκομείου Μεσολογγίου θα έχει αντικατασταθεί. Έπρεπε να ξεπεραστούν πρώτα κάποιοι σκόπελοι, αλλά πλέον η απόφασή μας είναι οριστική. Συνεδρίασε η επιτροπή αξιολόγησης, που βαθμολόγησε αρνητικά τον κ. Κυριακόπουλο, ο οποίος σε λίγες μέρες θα αποτελέσει οριστικά παρελθόν. Μέχρι να διοριστεί ο νέος Διοικητής στο νοσηλευτικό ίδρυμα θα αντικατασταθεί από τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας. Έπρεπε να τελειώσει το θέμα με κάποιο τρόπο, καθώς η κατάσταση είχε τεθεί εκτός ελέγχου και είχαν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα λειτουργίας».

Η 6η ΥΠΕ μέχρι τα μέσα της άλλης εβδομάδας θα έχει προχωρήσει στην αντικατάσταση του Διοικητή, προκαλώντας ικανοποίηση στην ιατρική και νοσηλευτική κοινότητα του νοσοκομείου. Μάλιστα τελεσίγραφο στην υγειονομική περιφέρεια είχαν θέσει οι εργαζόμενοι του νοσηλευτικού ιδρύματος, προειδοποιώντας για κατάληψη διαρκείας.

Ξεκινούν οι κρίσεις των Διοικητών – Τι γίνεται με το Νοσοκομείο Αγρινίου

Την ίδια στιγμή, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ξεκινούν οι κρίσεις των Διοικητών των νοσηλευτικών ιδρυμάτων ανά τη χώρα. Αρχικά θα συνεδριάσει η νεοσυσταθείσα επιτροπή αξιολόγησης, η οποία θα κρίνει το μέχρι σήμερα έργο των διοικητών και στη συνέχεια θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός ενδιαφέροντος, για την κάλυψη των κενών που θα προκύψουν. Πάντως η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δεν προσανατολίζεται σε σαρωτικές αλλαγές στις διοικήσεις των νοσοκομείων, θέλοντας να διαφυλάξει, όπου κριθεί αναγκαίο την ομοιογένεια στα νοσοκομεία. Εξάλλου υπάρχουν θετικές εισηγήσεις για αρκετούς διοικητές, αν και τοποθετήθηκαν από την Κυβέρνηση Σαμαρά.

Πάντως σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Σ» βαρύ είναι το κλίμα για τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου Γιώργο Βλάχο, η αντικατάσταση του οποίου έχει κλειδώσει. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βλάχος έχει βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση από την αρμόδια επιτροπή, ουσιαστικά μετρώντας μέρες στο τιμόνι του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Αντιστρόφως ανάλογο είναι το κλίμα για τον Αγρινιώτη Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας Νίκου Κατσακιώρη, για τον οποίο έχει σχηματιστεί θετική εικόνα από την 6η ΥΠΕ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Υπουργείο Υγείας θα προτείνει στον κ. Κατσακιώρη την ανανέωση της θητείας του στην Άρτα, εκτιμώντας το έργο και την προσφορά του στο νοσηλευτικό ίδρυμα, παρά τις αντιξοότητες της οικονομικής κρίσης.

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Νίκος Αγγελόπουλος

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. spirakos

    Ελα σιγά σιγά το καλάμι του και για ψάρεμα στο χωριό του τσιμπάει τσουρούκλα αυτή την εποχή!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.