Σάββατο, 28 Νοεμβρίου, 2020

Τελετή λήξης του “Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου”

Τελετή λήξης του “Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου”

Τέλειωσε την προηγούμενη εβδομάδα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που οργάνωσε η“Διέξοδος”, για άλλη μια χρονιά, στα πλαίσια του “Ελεύθερου Παιδικού Ινστιτούτου”.

Το πρόγραμμα, που με υπευθυνότητα σχεδίασε η επιστημονική της ομάδα, απευθυνόταν σε μαθητές της Πέμπτης και Έκτης τάξης του Δημοτικού και είχε ως θέμα τον Ελληνικό Πολιτισμό μέσα από πέντε ενότητες αφιερωμένες στην Γλώσσα, την Μυθολογία, την Λογοτεχνία, την Τέχνη και την Διατροφή.

Κατά την διάρκεια του προγράμματος, τα παιδιά, παίζοντας και διασκεδάζοντας, ταξίδεψαν στο παρελθόν της πατρίδας μας, κάνοντας διαδρομές χιλιάδων χρόνων πριν. Παρακολούθησαν την εξέλιξη της γλώσσας, έμαθαν την προέλευση των λέξεων αλλά και των ονομάτων τους, γνώρισαν τους τοπικούς μύθους του Μελέαγρου, πληροφορήθηκαν για την πορεία και την εξέλιξη του πνεύματος των μεγάλων φιλοσόφων, ήρθαν σε επαφή με τα δημιουργήματα της ελληνικής τέχνης και,τέλος, εξοικειώθηκαν με τη γαστρονομική κουλτούρα της Ελλάδας και τα τοπικά προϊόντα της περιοχής.

Με την λήξη και των πέντε κύκλων, η «Διέξοδος» διοργανώνει την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, στις 11 το πρωί, τελετή λήξης, με την συμμετοχή των παιδιών που παρακολούθησαν το πρόγραμμα.

Στην τελετή αυτή, οι μαθητές θα λάβουν μέρος σε ένα πρωτότυπο παιχνίδι γνώσεων, που θα διεξαχθεί σε επιλεγμένα μέρη της πόλης του Μεσολογγίου και στόχο έχει την εύρεση του Κρυμμένου Θησαυρού, μέσα από τον συνδυασμό των γνώσεων για την Ιστορία, την Τέχνη και τον Πολιτισμό, που αποκόμισαν κατά την παρακολούθηση του προγράμματος.

 www.diexodos.com.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.