Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Τελικά ποια άποψη είναι πλειοψηφία στα ΜΜΕ;

social-media-conversation

Η κ. Έλενα Κουντουρά χτες, σε συνέντευξη τύπου στο Αγρίνιο, επιτέθηκε με σφοδρότητα στα ΜΜΕ, εννοώντας τα κεντρικά, ασφαλώς. Ζήτησε από μας εδώ στην επαρχία να κάνουμε τη διαφορά και να μεταφέρουμε το λόγο των Ανεξάρτητων Ελλήνων γιατί στην Αθήνα υπάρχει πόλεμος. Από ευγένεια δεν τη διέκοψε κανείς να της πει πως ότι λέει εκείνη για την Αθήνα τα ακούμε κι εμείς εδώ από το λεγόμενο «κοινό αίσθημα». Και μέχρι ενός σημείου το έχουμε αποδεχτεί γιατί κατά βάθος ξέρουμε ότι και μεις θα μπορούσαμε να είχαμε βοηθήσει πιο πολύ να υπάρχει σεβασμός γι’ αυτό το επάγγελμα. Εδώ καν δεν το έχουμε κατοχυρώσει σαν επάγγελμα…

Αλλά τελικά ποιά άποψη έχει επικρατήσει στον κόσμο; Κανείς πάντως δεν διέκοψε την κ.Κουντουρά να της κάνει μια πολύ εξειδικευμένη ερώτηση για το νομό με σκοπό να την εκθέσει. Ίσως και να ήξερε τα χιλιάδες άλυτα ζητήματα αλλά πολύ αμφιβάλω. Φυσικά ήταν και 3 η ώρα το μεσημέρι του Σαββάτου και οι πιο πολλοί στη αίθουσα ήταν και απλήρωτοι αρκετό καιρό…Όπως, στα γενικά θέματα, δε τη διέκοψε κανείς για να συζητήσει μαζί της τις… 6 χιλιάδες αυτοκτονίες που έχουμε ή το θέμα του χρέους που η ίδια εξήγησε ότι μετά από 250 δις δανεισμό και ένα PSI 150 δις σήμερα είμαστε σε χρέος λίγο κάτω από εκεί που ξεκινήσαμε! Διότι ως γνωστόν όταν δανείζεσαι γιατί θες 45 δις το χρόνο παραπάνω από όσα βγάζεις(!) φυσικά και αυξάνεται τα χρέος σου, διότι το πρόβλημά σου δεν είναι το χρέος αλλά το έλλειμμα..

Εν πάση περιπτώσει. Όταν έφτασε το θέμα στον Θεοδωράκη κατάλαβα πως αν εκείνος ήταν ένας αντιμνημονιακός λαϊκιστής κωμικός στυλ Γκρίλο- ή αν ήταν ο Λαζόπουλος- μάλλον θα δικαιολογούνταν η προβολή του από τα ΜΜΕ.

Τώρα τι σόι προβολή είναι αυτή που τρώει κράξιμο από την πλειοψηφία δεν το καταλαβαίνω. Τι προβολή είναι αυτή που τα social media βοούν ότι είναι ή πράκτορας των Γερμανών ή άνθρωπος του ΓΑΠ και του Σαμαρά επίσης δεν το καταλαβαίνω. Θυμήθηκα ένα φίλο που μου εξέφρασε την αντίθεσή του γιατί έκανα κριτική στη Λιάνα Κανέλη, αλλά δεν μου έχει πει ποτέ έναν καλό λόγο όταν προσπαθώ να μην υπάρξει κάποια αδικία στο λόγο της ήσσονος αντιπολίτευσης  στα δημοτικά συμβούλια ή όταν δείχνω τακτ και αποφεύγω να κρίνω την επιτυχία κινητοποιήσεων και συγκεντρώσεων.

Σε τελική ανάλυση ποια είναι πιο δημοφιλή στην Ελλάδα, αυτά που λέει η κ. Κουντουρά ή εκείνα που λέει ο… Πορτοσάλτε; Ο πολύς κόσμος τι ακούει πιο συχνά; Τι σόι καθεστώς είναι αυτό που η «κρατούσα αντίληψη» είναι αντίθετη με αυτά που το ίδιο πρεσβεύει; Εκτός αν καταγγέλλονται «πληρωμένοι κονδυλοφόροι» που δεν ξέρουν τη δουλειά τους, αλλά τότε μάλλον ακίνδυνοι είναι…

 

Γ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.