Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2020

Τελικά, όλοι λαοί είναι…

λαος

Οι πιο αξιοθαύμαστοι συμπολίτες είναι οι «αμάσητοι». Αυτοί που δεν καταλαβαίνουν τίποτε, να ‘ούμε. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να μας βγάλουν από το ευρώ(να ‘ούμε), ούτε από την Ε.Ε.(λέμε). Οι ουρανοί είναι δικοί μας, the sky is the limit. Αύριο αν τυχόν και τη γλιτώσουμε με θυσίες και αίμα θα είναι πάλι στα ουζερί να κράζουν κα με τα πανό μπροστά στους αγώνες για τα κεκτημένα τα οποία δεν ξέρουν ότι χιλιάδες συμπολίτες μας τα έχουν χάσει. Που να ξέρουν ότι στο Αγρίνιο δεκάδες επιχειρήσεις δεν θα συνέλθουν ποτέ και χιλιάδες άνθρωποι είναι ήδη σε αργία. «Να μας έδιναν λεφτά», θα σου πουν. Θα έπρεπε να έχουν καταλάβει ότι και εκείνοι οι φλώροι οι γραβατωμένοι που παίζουν στις τηλεοράσεις αυτές τις μέρες, λαούς εκπροσωπούν. Από λαούς τελικά ζητάμε βοήθεια. Λαούς που εμείς(να ‘ούμε)δεν τους βλέπουμε μπροστά μας και νομίζουμε πως η δική μας ψήφος γεννά υποχρεώσεις για εκείνους! Γιατί όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες εκείνοι έτρωγαν βελανίδια, κλπ, κλ…

Αν τυχόν γίνει το μπαμ έχουν  που να κρυφτούν: πίσω από τον κάθε Σόϊμπλε που παίζει μια χαρά τον ρόλο του σκιάχτρου, ειδικά από την ώρα που είδε μπροστά του τον κλόουν της Αίγινας. Έχω χτεσινό παράδειγμα με φίλη που πήρε τηλέφωνο από παραλία της Αττικής και μου είπε ότι «ελπίζει να μην περάσουν τα μέτρα». Νομίζει ότι αν «περάσουν» οι υπόλοιποι απλά θα στείλουν φράγκα… «Θα ξαναδουλέψουμε από την αρχή, θα πάμε στη γη όπως οι δικοί μας», επεσήμανε ! Τι δουλειά κάνει; Τραπεζικός υπάλληλος! Σε μια από αυτές που αύριο μπορεί και να μείνουν μόνο με τα κουφώματα.

Δεν πειράζει όμως. Μας αρκεί που γινόμαστε σοφότεροι. Τώρα καταλάβαμε ότι η ψήφος μας στη Δημοκρατία δεν τριτενεργεί, δεν υποχρεώνει δηλαδή άλλους να κάνουν  ότι λέμε εμείς. Τώρα καταλάβαμε( ο Κοτζιάς δεν νομίζω να το κατάλαβε αν κρίνω από κάτι πρωινά tweet που κάνει)πως οι Φινλανδοί βλέπουν τους Ρώσους όπως εμείς τους Τούρκους κι ότι υπάρχουν χώρες δορυφόροι της Γερμανίας με ψήφο. Δεν θα μας ενδιέφεραν οι δικές τους εμμονές αν δεν ζητάγαμε λεφτά για να μην “ανατιναχτεί το κράτος”, όπως είπε ο αριστερός πρωθυπουργός μας!

Σε μια χώρα που η Ραχήλ μπορεί να λέει «ραντεβού στα γουναράδικα» οι ελπίδες έχουν στερέψει. Το μόνο καλό που βγήκε αυτές τις μέρες είναι πως η πρόταση για έξοδο και δραχμή περιλαμβάνει παραμονή στην Ε.Ε. με τους όρους που έχει π.χ. η Κροατία. Ίσως θα έπρεπε να την πάρουμε αυτή τη προσφορά και να δούμε αν θα μπορέσουμε, πια, όχι να φτιάξουμε κράτος αλλά να πείσουμε τους νέους που κατά 90% τους κάναμε φοβικούς, πως ούτε η χίπικη δεκαετία του ’60 είναι πια, ούτε λύση είναι οι ολοκληρωτισμοί στους οποίους στρέφονται.

Κάποιος να πει στις κυρίες πως υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος να δίνουμε ραντεβού όχι στα γουναράδικα αλλά στα κοτοπουλάδικα. Στην ουρά.

 

Γ.Συμψηρής

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. antikeimenikos

  Κοίτα να δεις που φτάσαμε!! Να τους ζητάμε δανεικά και να ζητάνε εγγυήσεις ότι θα τους τα επιστρέψουμε!!

  Λέτε να άκουσαν για την επιτροπή της Ζωής για το χρέος; LOL

 2. ταλιμπάν ορθόδοξος

  Το έχουμε καταλάβει.
  Και 10 εκ. νεφρά να ζητήσουν ως εγγύηση,
  θα βρεθούν κάποιοι εδώ που θα τους υποστηρίξουν.
  Αλλά κι εμείς της πλειοψηφίας, “θα κάνουμε τα κουμάντα μας”…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.