Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Προβληματισμός στην ΕΛ.ΑΣ. για τους δραπέτες

Προβληματισμός στην  ΕΛ.ΑΣ. για τους δραπέτες

astinomia-3-660_1Εντονος προβληματισμός επικρατεί στην ΕΛ.ΑΣ σχετικά με την υπόθεση εντοπισμού της συμμορίας του Μάριο Κόλα, καθώς όπως όλα δείχνουν οι Αλβανοί κακοποιοί πέρασαν τα σύνορα για την Αλβανία, ενώ και η επιχείρηση εντοπισμού τους έχει πλέον ατονήσει.

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ που μίλησαν στο iefimerida.gr, ο Μάριο Κόλα και η συμμορία του κατά πάσα πιθανότητα έχουν περάσει τα σύνορα για την Αλβανία και έχουν εξαφανιστεί. Οι άνδρες της αστυνομίας έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» όλα τα αγροκτήματα και τις κτηνοτροφικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, χωρίς ωστόσο να τους έχουν εντοπίσει. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο Κόλα και οι συνεργοί του πιθανώς να έχουν περάσει μέσα από τα δύσβατα μονοπάτια της Ηπείρου, από τους δρόμους που χρησιμοποιούν οι λαθρέμποροι.

Στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ, επικρατεί εκνευρισμός και δυσαρέσκεια για την μυστηριώδη εξαφάνιση των Αλβανών κακοποιών, οι οποίοι στην κυριολεξία «ξεγλίστρησαν» μέσα από τα χέρια των αστυνομικών. «Είναι φανερές οι ελλείψεις και η ανοργανωσιά που υπάρχει στην ΕΛ.ΑΣ» τονίζουν οι ίδιες πηγές, οι οποίες υποστηρίζουν πως τα κλιμάκια της Αστυνομίας τα οποία συντόνισαν την επιχείρηση εντοπισμού της συμμορίας των Αλβανών κακοποιών, έκαναν ένα τεράστιο σφάλμα: Αφησαν ελεύθερες τις εθνικές οδούς, με πλημμελείς ή και καθόλου ελέγχους, με αποτέλεσμα ο Κόλα και η συμμορία να μπορούν να διαφύγουν με ευκολία κλέβοντας κάποιο αυτοκίνητο, αφού θα έπαιρνε αρκετή ώρα μέχρι να δηλωθεί η κλοπή του οχήματος. Στα λάθη της ΕΛ.ΑΣ καταλογίζεται και το γεγονός πως μετά τον εντοπισμό και την εξουδετέρωση του Εντσον Λίκα και του θείου του Φλαμούρ, η Αστυνομία καθυστέρησε στις περιοχές της ευρύτερης Αιτωλοακαρνανίας πιστεύοντας πως ο Κόλα και η συμμορία του βρίσκονταν στον νομό, ενώ οι Αλβανοί δραπέτες χωρίς να χάσουν χρόνο έφυγαν προς την Ηπειρο.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.