Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Τετάρτη 24 Ιουνίου στο Ωδείο Πάτρας η συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου

photo Thanos Mikroutsikos (1)

Η μνήμη όταν επιστρέφει …εκδικείται” 

Όταν η μνήμη επιστρέφει το μείζον δεν είναι η ιστορία γίνεται σιωπή αλλά αν και κατά πόσο η ιστορία εκδικείται. Το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης 24 Ιουνίου στις 9.30 στο Ρωμαϊκό Ωδείο της Πάτρας οι μνήμες επιστρέφουν. Τριάντα χρόνια μετά, θα ακουστούν τραγούδια  με «αίμα», Τραγούδια από πέτρα, Τραγούδια για το όνειρο που πάντα θα κυνηγάμε. Τραγούδια για να ξορκίσουμε τους εφιάλτες, που και τότε και τώρα μας περικυκλώνουν. Είναι τραγούδια της μνήμης μας. Και ένας Λαός που έχει μνήμη μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει.

Οι φωνές της Αφροδίτης Μάνου και του Κώστα Θωμαϊδη, θα κάνουν το πέρασμα από το τότε στο τώρα. Δραματική – λυρική και επική ταυτοχρόνως η Μάνου, με πάθος και ακρίβεια ο Θωμαίδης , πλαισιωμένοι από τον πολυσύνθετο Θύμιο Παπαδόπουλο με τα πνευστά του, τον σπουδαίο Θοδωρή Οικονόμου με το πιάνο του και φυσικά από τον Θάνο Μικρούτσικο, θα μας ταξιδέψουν με τραγούδια που μας εμψύχωσαν και μας απογείωσαν.

«Η πιο όμορφη θάλασσα», «ο Ντικ», «η Δίκοπη ζωή» θα είναι εκεί. Όπως και οι… «Κρύες γυναίκες» σε μια «Πιρόγα» θα συναντήσουν τη «Ρόζα». «Η Ταράτσα», «τα Κελιά» και το «Μιλώ» του Μίκη θα είναι εκεί.

Είναι ανάγκη μου λέει ο Θάνος Μικρούτσικος, να μιλήσω τώρα με αυτό τον τρόπο. Θέλω να ξαναμαζέψω τα πολύτιμα και να τα δείξω στον κόσμο, ιδίως στους νεώτερους για να μάθουν τι κληρονομούν.

Ερμηνεύουν:ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΑΝΟΥ,ΚΩΣΤΑΣ ΘΩΜΑΙΔΗΣ

ΘΥΜΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (πνευστά)

ΘΟΔΩΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (πιάνο)

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ «Θανάσης Τσιπινάκης»

photo Kostas Thomaidis (1)

photo Afrodite Manou (1)

photo Thanos Mikroutsikos (1)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.