Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Αλληλεγγύη στην κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ Αμφιλοχίας

syzizaΤην αμέριστη αλληλεγγύη της στην απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να αποτρέψει την άτακτη χρεοκοπία και να εξασφαλίσει την ισότιμη παρουσία της Ελλάδας στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη εκφράζει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αμφιλοχίας. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

    Μετά από 5 μήνες επίπονης διαπραγμάτευσης, κατά την οποία η Ελλάδα εξάντλησε όλα τα μέσα πίεσης (διακοπή συνομιλιών, στάση πληρωμών, μονομερείς νομοθετήσεις, δημοψήφισμα), η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προχωρούν σε μια αναγκαία συνθηκολόγηση μπροστά στην επαπειλούμενη άτακτη χρεοκοπία, η οποία θα είχε οδυνηρές συνέπειες, κυρίως για τα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα. Αναμφισβήτητα, πρόκειται για μια συμφωνία – προϊόν εκβιασμού, που περιέχει όρους εκτός των ιδεολογικών πλαισίων του κόμματος και πολιτικές που δεν συνάδουν με τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

H κυβέρνηση κι ο πρωθυπουργός  στην διάρκεια αυτών των μηνών διεθνοποίησαν το  ελληνικό  ζήτημα  και  παίρνοντας υπ’ όψιν τον δυσμενή συσχετισμό δυνάμεων αλλά και την απουσία του οποιουδήποτε εναλλακτικού σχεδίου αποφάσισαν να αποδεχθούν την συμφωνία, βελτιώνοντας στο μέτρο του δυνατού τους όρους της.

Με αυτά τα δεδομένα δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού να αποτρέψει την άτακτη χρεοκοπία και να εξασφαλίσει την ισότιμη παρουσία της Ελλάδας στην Ε.Ε. και την Ευρωζώνη. Την θεωρούμε τακτική συνθηκολόγηση, προκειμένου να δοθεί ο χρόνος να καρπίσει και αλλού στην Ευρώπη ο σπόρος της αντίστασης που πρόβαλε και να επιστρέψουμε έτσι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ευρώπη είναι ο γεωπολιτικός χώρος στον όποιο παλεύουμε για τη διαμόρφωση μιας συγκροτημένης εναλλακτικής στρατηγικής και η ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα σε πανευρωπαϊκό ηγέτη στη μάχη κατά της λιτότητας και του αυταρχισμού είναι ένα μεγάλο βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

 Είναι απαραίτητο να παραμείνουμε ενωμένοι, να συστρατευτούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις, με τις πολιτικές τους θέσεις εντός του κόμματος, για να μην ξεπλύνουμε με τη στάση μας το ανυπόληπτο πολιτικό σύστημα αλλά και γιατί πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί με τα σκληρά κατεστημένα στη χώρα μας. Η Ελλάδα χρειάζεται ριζικές  μεταρρυθμίσεις προς όφελος των κοινωνικών δυνάμεων και εις βάρος της ολιγαρχίας που την οδήγησε ως εδώ.

Η υποχώρηση στη μάχη είναι αναδίπλωση για ανασύνταξη. Στο χέρι μας είναι να το αποδείξουμε.

 

Τσούκας Ευάγγελος Μέλος συντονιστικού γραφείου Νομαρχιακής Αιτ/νιας

Αλεξανδράκης Μιχάλης Μέλος Νομαρχιακής Αιτ/νιας

Μπότσαρης Παναγιώτης Συντονιστής Ο.Μ Αμφιλοχίας

Φωλιάς Παναγιώτης Αναπληρωτής Συντονιστής Ο.Μ Αμφιλοχίας

Φακίτσας Λάμπρος Μέλος Γραμματείας Ο.Μ Αμφιλοχίας

Τραγουδάρας Γρηγόρης  Μέλος Γραμματείας Ο.Μ Αμφιλοχίας

Σταφυλάς Αποστόλης Μέλος Γραμματείας Ο.Μ Αμφιλοχίας

Παπαγεωργίου Βσίλης Μέλος Γραμματείας Ο.Μ Αμφιλοχίας

Τουρλίδας Αποστόλης Μέλος Γραμματείας Ο.Μ Αμφιλοχίας

Αλεξανδράκη Καλλιόπη Μέλος Γραμματείας Ο.Μ Αμφιλοχίας

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Γιώργος Τσιρογιάννης

  Κρίμα…!
  Δε θα σας παραπέμψω σε συλλογικές αποφάσεις και ανακοινώσεις των οργάνων του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που “ξεχάστηκαν”, τις γνωρίζετε.
  Θα σας παρακαλέσω μόνο να διαβάσετε αυτό το κείμενο
  http://kommon.gr/i/318-trito-mnimonio-kai-xeirotero-tou-leonida-vatikioti ,
  να δείτε αυτό το βίντεο
  https://www.youtube.com/watch?v=efmP8xZDWao
  και μετά να κοιτάξετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη…

 2. ΓΑΛΑΝΗΣ

  Η γελοιότητα σας δεν έχει τελικά όριο. Από ποτέ η ισότιμη παρουσία της Ελλάδας (όπως λέτε)ταυτίζετε με τον εκβιασμό και τον εξευτελισμό( όπως λέτε στην ίδια πρόταση). Πως η ανάδειξη του Αλέξη Τσίπρα σε πανευρωπαϊκό ηγέτη θα γίνει όταν δηλώνει από το βήμα της βουλής ότι ούτε αυτός πιστεύει αυτά που ψηφίζει αλλά τα εφαρμόζει; Κύριοι φυσικά είναι δικαίωμα σας να στηρίζετε και να κάνετε το κρέας ψάρι ο κάθε ένας για τα δικά του προσωπικά και μόνο συμφέροντα. Όμως το καλοκαίρι και η ανεμελιά του περνά κάποτε ο χειμώνας έρχεται όπως έρχονται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις συντάξεις , η ρήτρα δαπανών σε μισθούς και κοινωνικές δαπάνες και πολλά άλλα. Μην σας ακούσω τότε να λέτε άλλα γιατί εκτός από κυβίστηση θα δείχνει και πολλά περισσότερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.