Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε μόνο κόμμα, αλλά και βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας

Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε μόνο κόμμα, αλλά και βουλευτές Αιτωλοακαρνανίας

aitoloakarnaniaΗ εκλογική μάχη έχει επικεντρωθεί στο αν η επόμενη κυβέρνηση θα είναι αυτοδύναμη ή όχι, στο ποιο κόμμα θα είναι τρίτο και στο πόσα κόμματα θα έχει η βουλή.

Για εμάς τους Αγρινιώτες και Αιτωλοακαρνάνες οι εκλογές αυτές έχουν και μια πρόσθετη σημασία: Είναι οι πρώτες εκλογές που η Αιτωλοακαρνανία θα εκπροσωπηθεί με εφτά βουλευτές  από τηνμεταπολίτευση και μετά.

Τα περιθώρια είναι πολύ στενά. Η Αιτωλοακαρνανία είναι ένας νομός που περιμένει πολλά από τους βουλευτές της καθώς είναι πίσω σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Η  ανθρωπογεωγραφία  των Αιτωλοακαρνάνων βουλευτών της νέας βουλής  θα έχει ιδιαίτερη σημασία.

Από τα όλα τα κόμματα, εξουσίας και μη, σίγουρα πρέπει οι νέοι Αιτωλοακαρνάνες βουλευτές να είναι αυτοί που στην κοινοβουλευτική και εξωκοινοβουλευτική δράση τους έχουν ασχοληθεί με τα προβλήματα της Αιτωλοακαρνανίας και κυρίως έχουν ένα όραμα-όχι κούφιο- για αυτά.

Το ίδιο ισχύει και για τους νέους υποψήφιους, που η ψήφος πρέπει να πάει σε αυτούς που έχουν έστω άποψη και ρητορική πάνω σε αυτά τα ζητήματα. Πρέπει να ξέρουν τι εστί Ιόνια Οδός, εκτροπή Αχελώου, Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας και πως καταργήθηκε  και άλλα πολλά.

Δεν υπάρχουν περιθώρια  για μαθητευόμενους μάγους και ισχνές παρουσίες.  Πριν μπει ο σταυρός καλό είναι να ρίχτει και μια ματιά στο βιογραφικό των βουλευτών των συνδυασμών που θα επιλέξουν και ας κριθούν αναλογικά οι δράσεις του με την ηλικία και τις ευκαιρίες του.

Καλή ψήφο και κυρίως καλό σταυρό!

Υ.Γ. Όσο για τους αναποφάσιστους, ας παίξει ρόλο στη τελική επιλογή του κόμματος και το κατά πόσον τους εκφράζουν οι τοπικοί υποψήφιοι του.

Άγριος

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. έλεος

    Δεν θα μπορούσα παρά να συμφωνήσω απόλυτα με τον Άγριο! Πέρα από κόμματα υπάρχουν και τα πρόσωπα! Καλό το νέο και άφθαρτο και λίγο απ’ όλα αλλά να ξέρει που πέφτει το Πανεπιστήμιο και ο Αχελώος και να έχει επαφή με την πραγματικότητα. Κατά τα άλλα, “μαύρο” στους κάθε λογής “μπακακάκηδες” από όπου και εάν προέρχονται!!!
    Ανθρώπους σοβαρούς, με γνώσεις, μορφωμένους, μετρημένους και πάνω από όλα να ζούν εδώ και όχι στην Αθήνα χρειάζεται ο νομός!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.