Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Πρακτικές λύσεις για Πελοπόννησο …θεωρητικές για Αιτωλοακαρναν ία

Πρακτικές λύσεις για Πελοπόννησο …θεωρητικές για Αιτωλοακαρναν ία

Με σχετικό δελτίο τύπου το Γραφείο του Περιφερειάρχη ενημέρωσε τα ΜΜΕ για τα αποτελέσματα της σημερινή συνάντησης του κ. Κατσιφάρα με τους προέδρους της ΕΡΓΟΣΕ και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Γιάννη Πετρόπουλο και Θανάση Ζηλιασκόπουλο αντίστοιχα. Εάν διαβάσετε τη σχετική ανακοίνωση θα διαπιστώσετε ότι τόσο ο κ. Πετρόπουλος όσο και ο. Ζηλιασκόπουλος δεν αναφέρουν πουθενά κάτι για τη γραμμή στην Αιτωλοακρνανία, ενώ αντίθετα όπως φαίνεται στο σχεδιασμό τους υπάρχουν έργα που είτε γίνονται είτε θα ξεκινήσουν τόσο στην Αχαϊα όσο και στην Ηλεία. Και πριν σπεύσετε να μας κατηγορήσετε για τοπικιστική αντίληψη απλά σας παραπέμπουμε να διαβάσετε το εν λόγω δελτίο τύπου ΕΔΩ.

 Βέβαια για να είμαστε ακριβείς υπάρχει αναφορά από την πλευρά του Περιφερειάρχη, η οποία όπως θα διαπιστώσετε περιορίζεται σε γενικόλογες και θεωρητικές προσεγγίσεις. Το σχετικό απόσπασμα έχει ως εξής: Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε, ακόμα, στον Οδοντωτό σιδηρόδρομο, στην ανάγκη σύνδεσης του τρένου με το νέο λιμάνι της Πάτρας και την Βιομηχανική περιοχή και στην προοπτική λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής από το Κρυονέρι έως το Αγρίνιο.

«Για εμάς παραμένει ζωντανό το θέμα της δημιουργίας της Ιόνιας Σιδηροδρομικής Γραμμής που θα συνδέει την Καλαμάτα με τα Γιάννενα και την Αδριατική και αυτή είναι διεκδίκηση στην οποία θα επιμείνουμε», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.

 Και φυσικά ελπίζουμε να προσέξατε τον τίτλο που έχει το δελτίο τύπου στην επίσημη σελίδα της περιφέρειας και ο οποίος έχει ως εξής: «Έως το 2016 στην Πάτρα η νέα σιδηροδρομική γραμμή, σε εξέλιξη μελέτη για την επέκταση σε Ηλεία και Νότια Πελοπόννησο».

 Μήπως θα ήταν καλό οι ιθύνοντες να αφουγκραστούν επιτέλους τους πολίτες; Αλήθεια για τη χθεσινή ανακοίνωση του Φίλων Σιδηροδρόμου δεν τους ενημέρωσε κανείς;

 Τα σχόλια και τα συμπεράσματα δικά σας….

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.