Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Την Τετάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο του Αγρινίου

Την Τετάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο του Αγρινίου

nosokomeio_agrinio_3Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο του Αγρινίου την Τετάρτη 20 Μαΐου και ώρα 10.30 π.μ.. Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου «καταγγέλλει σε όλο το λαό της περιοχής τις πολιτικές που εφαρμόζονται στο χώρο της Υγείας από τις Ελληνικές κυβερνήσεις με τις οδηγίες της Ε.Ε. και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του χώρου» και υποστηρίζει πως η κατάσταση στα νοσοκομεία Αγρινίου κ Μεσολογγίου έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς μια σειρά κλινικές δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν .

H ανακοίνωση αναλυτικά: 

Το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου καταγγέλλει σε όλο το λαό της περιοχής τις πολιτικές που εφαρμόζονται στο χώρο της Υγείας από τις Ελληνικές κυβερνήσεις με τις οδηγίες της Ε.Ε. και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του χώρου . Η κατάσταση αυτή στα νοσοκομεία Αγρινίου κ Μεσολογγίου έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς μια σειρά κλινικές δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν .

Ιδιαίτερα για τα δημόσια Νοσοκομεία και όλες τις δημόσιες μονάδες υγείας ( κέντρα υγείας – ΠΕΔΥ κ.α. ) η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει .
Μεγαλώνει η απαξίωση τους και η υποβάθμιση της παροχής υγείας και περίθαλψης σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων . Τα κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού κάθε χρόνο συρρικνώνονται για όλο τον τομέα της υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Οι ελλείψεις σε ιατρικό βοηθητικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθημερινά μεγαλώνουν , οι εργαζόμενοι και συνολικά το προσωπικό μένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα . Οι ελλείψεις σε ιατρικά είδη και είδη πρώτης ανάγκης είναι τεράστιες .
Η κατάσταση αυτή στα νοσοκομεία Αγρινίου κ Μεσολογγίου έχει φτάσει στο απροχώρητο καθώς μια σειρά κλινικές δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν .
Συνάδελφοι εργαζόμενοι – συνταξιούχοι
Η κατάσταση αυτή μόνο με συνεχή ταξικό αγώνα και πάλη ανατρέπεται , δεν δικαιολογείται καμία αναμονή καμία ολιγωρία και ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική για την υγεία και μάλιστα σε μία περίοδο που η καπιταλιστική κρίση μας έχει οδηγήσει στην φτώχεια , την ανεργία και την εξαθλίωση .

Απαιτούμε :

• Άμεσα κάλυψη των αναγκών στα Νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου και σε όλες τις μονάδες υγείας με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό .
• Σταθερή και μόνιμη απασχόληση για όλο το προσωπικό .
• Επαρκή χρηματοδότηση της δημόσιας υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό για όλες τις μονάδες.
• Να γίνουν προσλήψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με βάση τις νέες σύγχρονες ανάγκες και νέο οργανόγραμμα για τα νοσοκομεία Αγρινίου και Μεσολογγίου .
• Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης .
• Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της υγείας .

ΟΛΟΙ στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Tετάρτη 20 Μάη
ώρα 10:30πμ στο Νοσοκομείο Αγρινίου.
Το Δ.Σ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

 1. Πλούσιος άφραγκος

  Να στηρίξουμε όλοι την κυβέρνηση!

 2. antikeimenikos

  Με φράσεις του στυλ:

  “τις πολιτικές που εφαρμόζονται στο χώρο της Υγείας από τις Ελληνικές κυβερνήσεις με τις οδηγίες της Ε.Ε. και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του χώρου”,

  “Η κατάσταση αυτή μόνο με συνεχή ταξικό αγώνα και πάλη ανατρέπεται “,

  “που η καπιταλιστική κρίση μας έχει οδηγήσει στην φτώχεια ”

  μάλλον για συγκέντρωση του ΠΑΜΕ μου ακούγεται…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.