Πέμπτη, Νοέμβριος 14, 2019

Την ώρα των αγροτικών μπλόκων νο2

Απαραίτητο συμπλήρωμα στο χτεσινό σημείωμα για τις επικείμενες αγροτικές κινητοποιήσεις. Λόγω έλλειψης χώρου, η σημερινή συνέχεια. Ανεξάρτητα από το τι θα γίνει τελικά, ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις και αν υπάρχουν λεφτά ή όχι για τα αγροτικά αιτήματα, η μορφή των κινητοποιήσεων που όλοι ξέρουμε να μην ξεχνάμε είναι Πασοκικό και Νεοδημοκρατικο δημιούργημα. Πρόκειται για ύψιστη υποκρισία κάποιοι να εγκαλούν για “ανομία” αυτές τις κινητοποιήσεις όταν είναι σαρξ εκ της σαρκός τους(σαν τον μεγαλοσυνδικαλιστή στα ΜΜΜ που ξεχνάει ότι ήταν φόλα ΠΑΣΚΕ και διορίστηκε στα…50 ως ο εξπέρ των συρμών από τα ξένα…).

Την εποχή της παντοδυναμίας τους αυτά τα δύο κόμματα-που στη περιοχή μας έπαιρναν 90% των ψήφων για να μην ξεχνιόμαστε-ανάλογα με το ποιος ήταν αντιπολίτευση, όχι απλά υποδαύλιζαν το κλείσιμο των δρόμων αλλά έβαζαν τα στελέχη τους να σκαρφαλώνουν πάνω στα τρακτέρ με τις σημαίες της αντίστασης, όπου αντίσταση ήταν να έρθει στα πράγματα ο αναμορφωτής Καραμανλής ο Β ο νωθρός. Ή ανάποδα οι περιπτώσεις των “Κολλάδων” που έχουν ξεμείνει και σήμερα και υποστηρίζουν ότι μπορούν να ηγηθούν μιας γενικευμένης επανάστασης στον αγροτικό τομέα. Οι “πνιγμένες” ΕΑΣ και τα συνδικαλιστικά όργια ήταν δικά τους. Όπως και τα φροντιστήρια της “ανομίας” και της καταπάτησης δικαιωμάτων στους δρόμους που σήμερα τόσο πολύ εγκαλούν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζει συμπαράσταση στους αγρότες σήμερα -και κάποιοι υπαινίσσονται ότι υποθάλπει κάποιες κινήσεις-δεν είχε καμιά συμμετοχή σε όλα αυτά τα προηγούμενα χρόνια και δεν μπορεί να τον εγκαλέσει στο σημείο αυτό κανείς παρά μόνο γιατί δεν κάνει το μεγάλο βήμα να αλλάξει την Ελλάδα λέγοντας στους αγρότες να καθίσουν ήσυχα και να μην κάνουν τίποτε! Πράγμα φυσικά αδύνατον…Όσο για το ΚΚΕ που επίσης το εγκαλούν εκείνοι που τα ξεκίνησαν όλα αυτά είναι γνωστό ότι έχει διαφορετική αντίληψη για τη παραγωγή γενικότερα και σε τελική ανάλυση μπορεί να λέει ότι είχε προειδοποιήσει πως η πολιτική της Ε.Ε. ήταν να μην καλλιεργούν οι Έλληνες αγρότες.

Και πάλι ο αποκλεισμός του δρόμου παραμένει το ίδιο αντιδημοκρατικός, στρεφόμενος πρώτιστα στον συμπολίτη για να πιεστεί το κράτος, αλλά στη περίπτωση αυτή μπορεί αν σου πει κάποιος ότι “εγώ ότι λειτουργώ συνεπής στην ιδεολογία μου από τα μέσα του ’80 που άρχισαν να έρχονται οι επιδοτήσεις και η πλαστή αγροτική ευμάρεια”.

Έτσι για να είμαστε εξηγημένοι, ειδικά για την περιοχήν μας εδώ στον κάμπο, όπου όλοι ξέρουν κάτι για τον “φόνο”.

Γ.Σ.

Πάροχος… περιστασιακής δημοσιογραφίας, αφήνοντας τη δουλειά της ανάγνωσης και απάντησης σχολίων για το τμήμα administrating που πρέπει να βρει και ποιος έχει “πειράξει” τη διεύθυνση μου στο faceboοk και δεν μπορώ να ανεβάσω τίποτε.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.