Παρασκευή, 23 Απριλίου, 2021

Τις θέσεις τις εκφράζει η Ανεξάρτητη Κίνηση Εμπόρων, με κριτική παράλληλα στην πλειοψηφία του Δ.Σ.

Τις θέσεις τις εκφράζει η Ανεξάρτητη Κίνηση Εμπόρων, με κριτική παράλληλα στην πλειοψηφία του Δ.Σ.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΟΡΩΝ, παράταξη που εκπροσωπείται με δύο μέλη στο Δ.Σ.του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου εκφράζει τις θέσεις της για τις εξελίξεις σημειώνοντας για άλλη μια φορά πως “η χθεσινή ανακοίνωση της πλειοψηφίας του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίουπερισσότερο ταιριάζει με ανακοίνωση πολιτικού κόμματος και όχι συνδικαλιστικού φορέα των εμπόρων”. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Εμπόρων με αφορμή την χθεσινή ανακοίνωση της πλειοψηφίας του Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου θα ήθελε για άλλη μια φορά να καταθέσει την δική της θέση, μιας και θεωρεί ότι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης του Δ.Σ περισσότερο ταιριάζει με ανακοίνωση πολιτικού κόμματος και όχι συνδικαλιστικού φορέα των εμπόρων.
Είναι βέβαιο ότι οι τελευταίες μέρες είναι ιστορικά κρίσιμες μιας και η χωρίς προηγούμενο εξελίξεις στην οικονομία της χώρας είναι οι σημαντικότερες στην μεταπολεμική περίοδο. Αυτή τη κρίση την βιώνει το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας και κατ΄ επέκταση το σύνολο των Ελληνικών μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Ιδιαίτερα οι εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις, μετά τις αρνητικές οικονομικές εξελίξεις των τελευταίων 2 ετών, έχουν εξαντλήσει τις αντοχές τους και βιώνουν τον αργό θάνατο. Πρέπει να τονίσουμε ότι με το κλείσιμο των επιχειρήσεων δεν μένουν μόνο άνεργοι οι ίδιοι οι έμποροι που δραστηριοποιούνται επι δεκαετίες, αλλά ταυτόχρονα χάνονται χιλιάδες θέσεις εργασίας και η ανεργία καταγράφει σαν ποσοστό πρωτόγνωρα νούμερα, ενώ το κράτος χάνει έσοδα που τόσο έχει ανάγκη.
Ο ασφαλιστικός μας φορέας αδυνατεί πλέον να μας παρέχει με το νέο χρόνο υπηρεσίες ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης και τίθεται το εύλογο ερώτημα για όλους τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ γιατί πρέπει πλέον να πληρώνουμε τις ασφαλιστικές μας εισφορές.
Όσες φορές συζητιούνται νέα μέτρα και όσο μεγαλύτερο διάστημα διαρκούν αυτές οι συζητήσεις, τόσο μεγαλύτερη μείωση τζίρου παρατηρείται στο ήδη απαξιωμένο από τις εξελίξεις εμπορικό περιβάλλον. Είναι βέβαιο ότι οι ημέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες και είναι ανάγκη, αφού δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια, ακόμη και την ύστατη στιγμή όσοι ακόμη έχουν την ευθύνη διαχείρισης και τύχης της χώρας να δώσουν λύσεις και να την οδηγήσουν, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για όλους, στην έξοδο από το τούνελ.

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Εμπόρων
Τα μέλη του Δ.Σ του Ε.Σ.Α
Κωστίκογλου Σωκράτης
Αθανασιάδη Μαρία

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.