Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Τι έφερε η επίσκεψη Καραμανλή στο Αγρίνιο

Τι έφερε η επίσκεψη Καραμανλή στο Αγρίνιο

Σε πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδα γράφτηκε εν ολίγοις ότι σε “εθνικά θέματα” αναδεικνύονται δευτερεύοντα θέματα στο τόπο μας, όπως π.χ η αυτονόμηση του Πανεπιστημίου. Εμείς αναρωτιώμαστε όμως προς τι ο λόγος να αντιμετωπίζονται με σεβασμό προβλήματα άλλων περιοχών της Ελλάδος όπως της Κρήτης η της Μακεδονίας, ενώ τα δικά μας-προβλήματα μιας περιοχής χωρίς ίσες ευκαιρίες- να “ενοχοποιούνται” και να παρουσιάζονται de facto κατ αυτό το τρόπο ως “τοπικιστικά βαρίδια δευτερευούσης σημασίας”..
Φεύγοντας από αυτό το σκόπελο- υπάρχουν και άλλες αναρτήσεις που μπορεί να γίνει γενική αναφορά στο πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας μας- θα σταθούμε στα 6 βασικά ζητήματα αιχμής: Πανεπιστήμιο, Εφετείο, Νοσοκομείο, Εκτροπή, Ιόνια οδός, Πλατυγιάλι. Έχουμε και λέμε.
Από τα 6 έφερε θετικά προπάντων για Πανεπιστήμιο ( αναφέρθηκαν και προηγουμένως), νοσοκομείο ( δέσμευση για σύντομη ολοκλήρωση του έργου καθώς βρεθήκαν τα κονδύλια για να ξεκινήσουν οι εργασίες). Σε αυτό ας βάλουμε …”μισή” Ιόνια Οδό ( διότι αναφέρθηκε με χρονοδιάγραμμα μόνο στη παράκαμψη Αγρινίου, η οποία θα δοθεί ως το καλοκαίρι). Ώς έργα με συνάφεια στην Ιόνια όδο ανακοινώθηκαν: Η Παραϊόνια Οδός (κατασκευή και οδικές συνδέσεις σήραγγας Αγίου Ηλία), καθώς η βελτίωση της οδού από το Αγρίνιο μέχρι τη Νέα Γέφυρα Αχελώου.
Από τα υπόλοιπα ..3μιση απλά αναφέρθηκε το Πλατυγιάλι, ενώ σιγή ιχθύος υπήρξε για εκτροπή ( έγινε λόγος πιο πριν σε αυτό) και προπάντων για Εφετείο( Εδώ μάλλον πέταξε η ..υπόθεση).
Συμπέρασμα: Ο πρωθυπουργός ήρθε να παίξει έναν πολύ δύσκολο αγώνα εκτός έδρας με σκοπό στη χειρότερη να πάρει λευκή ισοπαλία και στη καλύτερη να πάρει βραχεία νίκη με.. μισό-μηδέν. Στη κάλπη όμως θα φανεί αν όντως του βγήκε το αμυντικό σύστημα η έφαγε γκολ στα τελευταία λεπτά…

Βασιλιάς Άγριος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.