Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Τι ανέφερε η Δ/ντρια του ΓΕΛ Γαβαλούς στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών

Τι ανέφερε η Δ/ντρια του ΓΕΛ Γαβαλούς στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών

lyceeΠροσφώνηση της Δ/ντριας του Γ.Ε.Λ. Γαβαλούς, κ. Μαρίας Γκουβέλου-Κοντοπάνου στην τελετή βράβευσης, των επιτυχόντων μαθητών του σχολείου στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, στα πλαίσια των εκδηλώσεων «Μακρύνεια 2014» . (08-09-2014)

Αγαπητοί απόφοιτοι του Σχολείου μας.
Είμαστε στο κέντρο της Μακρυνείας, είμαστε τη Γαβαλού, στον τόπο που υπήρξε κέντρο Πολιτισμού, Παιδείας και Εκπαίδευσης.
Είμαστε δίπλα στο ιστορικό κτήριο του Γυμνασίου, που έδωσε στην κοινωνία, δικαστικούς, Γυμνασιάρχες, Λυκειάρχες, συγγραφείς, καθηγητές, δασκάλους, στρατιωτικούς, και γενικά έπλασε ανθρώπους με ξεχωριστή παιδεία, πολιτισμό και ικανότητα δημιουργίας.
Έτσι, οι πολιτιστικές δραστηριότητες στην περιοχή μας, έρχονται από παλιά, στηρίζονται στην παιδεία μας και συνεχίζονται με στέρεες βάσεις.
Θυμηθείτε μόνο όλα τα δρώμενα στο οχταήμερο παζάρι μας και απαριθμείστε τις τωρινές εκδηλώσεις του πολιτιστικού μας συλλόγου, καλύτερα όμως ας κάνουμε μια βόλτα κι΄ας κοιτάξουμε την έδρα της παιδείας της Μακρυνείας, το ιστορικό κτήριο του Γυμνασίου μας, ενός Γυμνασίου που κτίστηκε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και όμοιό του δύσκολα θα συναντήσει κανείς σε όλη την Ελλάδα.
Και μόνο που αυτό το κτήριο έγινε με προσωπική εργασία και μεράκι των κατοίκων της Γαβαλούς, δείχνει την αγάπη των ανθρώπων αυτών για τον τόπο, την παιδεία και τον πολιτισμό.
Οι άνθρωποι αυτοί δεν ήξεραν πολλά γράμματα αλλά σίγουρα είχαν εσωτερική παιδεία και πολιτισμό.
Αυτών των ανθρώπων συνέχεια υπήρξαν οι επόμενες γενιές και τα παιδιά μας, που σήμερα βραβεύουμε.
Παιδιά, απόφοιτοι του σχολείου μας, σκοπεύστε ψηλά, πολύ ψηλά, το μπορείτε και το δικαιούστε, συνεχίστε την παράδοση των διακρίσεων που είχαν όλοι οι προηγούμενοι συντοπίτες μας σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής.
Σας εύχομαι καλή ακαδημαϊκή πορεία, καλή τύχη στη δημόσια ζωή και μην ξεχνάτε το Σχολείο της καρδιάς μας και των ονείρων μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.