Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου, 2020

Tο κατηγορητήριο για το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

astynomia-silipsiypodieythintisΠροθεσμία για την Δευτέρα το πρωί πήραν οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση διακίνησης μεταναστών που αποκαλύφθηκε χτες το πρωί στο αεροδρόμιο Μεσολογγίου.
Στις 11 το πρωί θα βρεθούν πάλι στο γραφείο του ανακριτή όπου και θα προσέλθουν μαζί με τους δικηγόρους τους για να προβούν σε απολογία. Η Εισαγγελία άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τις κατηγορίες περί “σύστασης εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό το οικονομικό όφελος και μεταφορά ή διευκόλυνση μεταφοράς αλλοδαπών τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση και κατά συρροή’. Καταζητούνται δε άλλοι τέσσερις εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα, τρεις Ιταλοί και ένας Έλληνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της ΑΙΧΜΗΣ, το κατηγορητήριο εστιάζει στον ένα εκ των Ιρακινών τον όποιο αναγνωρίζει ως οργανωτή των παράνομων μεταφορών των μεταναστών. Παράλληλα ρόλο κλειδί δίνει στον συλληφθέντα πιλότο ως “επιφορτισμένο με το ρόλο του πιλότου – μεταφορέα και συντονιστή της εκάστοτε παράνομης μεταφοράς από την Ελλάδα στην Ιταλία, σε συνεννόηση με εκεί μέλη της οργάνωσης καθώς και την επιλογή των πιλότων που θα κάνουν την μεταφορά”.
Ο πρώην δήμαρχος κατηγορείται για την διάθεση του αεροδιαδρόμου ως υπεύθυνος της Αερολέσχης. Ακόμη κατηγορούνται δυο ακόμη πιλότοι για εκτέλεση παράνομων μεταφορών και ιδιοκτήτης εστιατορίου για απόκρυψη των μεταναστών.
Τέλος, από το κατηγορητήριο προκύπτουν δεκάδες μεταφορές μεταναστών από την 1η Σεπτεμβρίου και μετά χωρίς σε κάποια απ’ αυτές να αναφέρεται άμεση εμπλοκή του πρώην δημάρχου, ούτε κάποιο δικό του πιλοτάρισμα προς την Ιταλία. Η ταρίφα ανερχόταν σε 4.500 – 7.500 ευρώ ανά άτομο.

http://www.aixmi-news.gr/

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.