Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου, 2021

Τι απάντησε ο Χρυσοχοΐδης για τη σύνδεση του Αστακού με την Ιόνια Οδό

Τι απάντησε ο Χρυσοχοΐδης για τη σύνδεση του Αστακού με την Ιόνια Οδό

area_452_id_924Ο Ξηρομερίτης βουλευτής Β’ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης στηρίζοντας το αίτημα για τη σύνδεση του Αστακού με την Ιόνια Οδό κατέθεσε πρόσφατα ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό Υποδομών Μ. Χρυσοχοΐδη μαζί με άλλους βουλευτές του κόμματος(Βαρεμένος Γιώργος, Τριανταφύλλου Μαρία, Κουρουμπλής Παναγιώτης, Ουζουνίδου Ευγενία και Χατζηλάμπρου Βασίλης).
«Για λόγους οικονομικής και κοινωνικής αναγέννησης της περιοχής του Αστακού, που διαθέτει συγκριτικά αναπτυξιακά πλεονεκτήματα στους τομείς τουρισμού, εμπορίου, γεωργίας, κτηνοτροφίας και κυρίως αλιείας (ήδη παράγει από ιχθυοκαλλιέργειες το 30% της συνολικής παραγωγής της χώρας), είναι απαραίτητο να ολοκληρωθεί η σύνδεσή του ίδιου του Αστακού με την Ιόνια Οδό, με την κατασκευή ή ανακατασκευή και του τμήματος της οδού, που θα συνδέει τον Αστακό με το Πλατυγιάλι.» είχαν επισημάνει οι βουλευτές επιχειρηματολογώντας σχετικά. Έθεσαν μάλιστα δύο ερωτήματα : Ένα έχει βάλει το Υπουργείο, το οποίο πολιτικά εποπτεύει, στον προγραμματισμό του και την κατασκευή-ανακατασκευή του δρόμου που θα συνδέει τον Αστακό με το Πλατυγιάλι, ώστε να συνδεθεί συνολικά η περιοχή Αστακού με την Ιόνια Οδό και ένα έχει ανατεθεί ή ολοκληρωθεί κάποια προμελέτη για το συγκεκριμένο τμήμα του έργου.
Πλέον οι βουλευτές έλαβαν απάντηση από τον υπουργό για την οποία ο κ.Στρατούλης ενημέρωσε τον δήμαρχο Ξηρομέρου Ερ.Γαλούνη. Ο βουλευτής χαρακτήρισε θετική την απάντηση του κ. Χρυσοχοΐδη και σχολίασε πως πρέπει να συνεχίσουν με ένταση τη διεκδίκηση ο Δήμος Ξηρομέρου και οι κοινωνικοί φορείς της περιοχής. «Εμείς από τον ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθουμε και θα πιέσουμε για την διάθεση από την κυβέρνηση των αναγκαίων πόρων για την πραγματοποίηση αυτών των έργων», σημείωσε .

Η απάντηση Χρυσοχοΐδη:

download 2

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. ΠΑΝΕ-6

    ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗ.

  2. αιτωλος

    η συνδεση της 2ης μεγαλυτερης πολης της δυτικης ελλαδας , με την ιονια προφανως δεν ενδιαφερει το υπουργειο , η περιφερεια τι λεει , ο δημος τι κανει?

  3. ΠΑΝΕ-6

    H ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ. Ο ΔΗΜΟΣ ΣΚΟΡΠΑΕΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.