Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Τι απαντά ο Μαγκριώτης για την Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων

Τι απαντά ο Μαγκριώτης για την Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων

Απάντηση έδωσε ο Υφυπουργός Υποδομών κος Μαγκριώτης σε ερώτηση για τη λήψη μέτρων για τη βελτίωση της Εθνικού οδικού δικτύου Αντιρρίου – Ιωαννίνων .Την ερώτηση κατέθεσαν στη Βουλή, οι Βουλευτές κκ Μωραΐτης, Καραθανασόπουλος και Χαραλάμπους. Ο κος Μαγκριώτης βασιζόμενος και στα στοιχεία των αρμοδίων Υπηρεσιών, πληροφόρησε τους κ.κ. Βουλευτές τα εξής:

“Σύμφωνα με την κείμενη Νομοθεσία η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων δεν είναι αρμόδια για τη συντήρηση του Εθνικού ή άλλου Οδικού Δικτύου, πλην των οδών που αναφέρονται στην από 20.3.2007 σχετική απόφαση Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., στις οποίες δεν περιλαμβάνεται η Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στις Υπηρεσίες των οικείων Περιφερειών.

Παρ’ όλα αυτά το Υπουργείο ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ., στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, για τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιωαννίνων, εκτελεί:
Στα πλαίσια του έργου «Βραχυπρόθεσμες παρεμβάσεις για την βελτίωση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας στις επικίνδυνες θέσεις του οδικού άξονα Αντίρριο – Ιωάννινα»,προϋπολογισμού 3.660.000 ευρώ, το οποίο ολοκληρώθηκε πρόσφατα, επεμβάσεις σε 16 θέσεις.

•Στα πλαίσια του έργου «Υλοποίηση επεμβάσεων για την άρση της επικινδυνότητας κόμβων και θέσεων διέλευσης πεζών στον Άξονα Αντίρριο – Ιωάννινα», προϋπολογισμού 26.000.000 ευρώ, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη, επεμβάσεις μεγαλύτερης κλίμακας σε 20 θέσεις.
•Όσον αφορά τον οδικό άξονα Αμβρακία – Άκτιο, κατασκευάζεται από το Υπουργείο με τέσσερεις εργολαβίες, οι οποίες έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Οι εργασίες στις υπόψη εργολαβίες εξελίσσονται κανονικά. Επιπλέον, οι πληρωμές των δικαιούχων για τις εκτάσεις που έχουν επιταχθεί γίνονται κανονικά”.
Πηγή: ypodomes.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.