Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Τι γίνεται με την 132 Σμηναρχία Μάχης;

Τι γίνεται με την 132 Σμηναρχία Μάχης;

Όπως ήδη έχει γίνει γνωστό από την ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η 132 Σμηναρχία Μάχης στο Αγρίνιο θα μετατραπεί σε αεροπορικό απόσπασμα. Ήδη την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση της 132 απέστειλε το προτεινόμενο οργανόγραμμα στο ΑΤΑ (Αργχηγείο Τακτικής Αεροπορίας), το οποίο εν συνεχεία θα μεταβιβαστεί προς έγκριση στο ΓΕΑ (Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας). Η οριστική απόφαση αναμένεται, με βάση τα τωρινά δεδομένα, πριν το Πάσχα.

Όπως πληροφορηθήκαμε, ο διοικητής Σμήναρχος (Ι) Γιώργος Ματαράς, αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να διατηρηθούν οι 83 θέσεις των μονίμων στρατιωτικών και το εν λόγω οργανόγραμμα να γίνει αποδεκτό στο σύνολό του. Το μόνο σίγουρο είναι ότι στα αεροπορικά αποσπάσματα ο βαθμός του διοικητή είναι κατώτερος συγκριτικά με αυτόν της σμηναρχίας. Έτσι, μπορεί οι θέσεις να μην μειώνονται (αν και κάποιοι τιρβάζουν περί του αντιθέτου), αυτό όμως θα έχει ως αποτέλεσμα αρκετοί βαθμοφόροι να μην μπορούν πλέον να υπηρετήσουν στη συγκεκριμένη μονάδα και έτσι θα αναγκαστούν να μετατεθούν αλλού. Ουσιαστικά μιλάμε κατά κύριο λόγο για Αγρινιώτες αξιωματικούς οι οποίοι πρέπει να ξενιτευτούν οικογενειακώς ανά την Ελλάδα. Βέβαια, εμείς δεν μπορούμε να υπεισέρθουμε σε επιχειρησιακά θέματα του Υπουργείου, όμως σε κάθε περίπτωση πρέπει τα ανωτέρω να συνυπολογιστούν από τους ιθύνοντες πριν τη λήψη των τελικών αποφάσεων.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι το τελευταίο διάστημα φουντώνουν οι φήμες που κάνουν λόγο για σημαντική μείωση των θέσεων του προαναφερθέντος μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού (τη στιγμή που το 90% αυτού του αριθμού είναι συμπατριώτες μας!), αν και οι αρμόδιοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα. Όσον αφορά το αντίστοιχο πολιτικό, αυτό θα μείνει ως έχει, εκτός των αποσπασμένων που κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψουν στις αρχικές μονάδες τους. Τέλος, είναι λογικό ότι το αεροπορικό απόσπασμα θα επανδρωθεί με λιγότερους στρατεύσιμους από τους ήδη υπάρχοντες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.