Πέμπτη, 19 Μαΐου, 2022

Τι γύρευαν το 1992 στο Αγρίνιο οι αστέρες της δημοσιογραφίας (φωτό)

Τι γύρευαν το 1992 στο Αγρίνιο οι αστέρες της δημοσιογραφίας (φωτό)

Το έτος 1992 ο Δήμος Αγρινίου διοργάνωσε ένα σεμινάριο δημοσιογραφίας που απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους της πόλης.  Οι φωτογραφίες και το κείμενο είναι του Γιάννη Γιαννακόπουλου και δημοσιεύθηκαν στο  /agriniomemories.blogspot.gr/.

12821411_1071876512859275_8524315981055461372 mikro_n

Το έτος 1992 ο Δήμος Αγρινίου διοργάνωσε ένα σεμινάριο δημοσιογραφίας που βασικά απευθύνθηκε στους δημοσιογράφους της πόλης. Την όλη οργάνωση ανέλαβε ο συμπατριώτης μας Γιάννης Τριάντης. Κάθε Σαββατοκύριακο έφθανε στο Αγρίνιο ένας δημοσιογράφος και ανέλυε ένα θέμα. Εάν αναχθούμε στην περίοδο εκείνη πού έκανε και τα πρώτα της βήματα η ιδιωτική τηλεόραση το όλο θέμα παρουσίαζε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. 

Οι φωτογραφίες είναι από το σεμινάριο αυτό.
 
Διακρίνονται στη πρώτη σειρά ο αείμνηστος Στέλιος Τσιτσιμελής και ο παρουσιαστής της τότε μεσημεριανής εκπομπής της ΕΡΤ, Βαγγέλης Παπαδόπουλος, ο οποίος στην εκπομπή του το διάστημα εκείνο παρουσίασε δεκάδες θέματα από την περιοχή.
 Δύο εκλιπόντες δημοσιογράφοι, ο Λυκούργος Κομήνης και ο Νίκος Χρυσαφόπουλος.
 
 Ο Σταύρος Λυγερός με την σπουδαία του ανάλυση τότε για το Μακεδονικό θέμα.
Η Άννα Παναγιωταρέα, που περιηγήθηκε την πόλη και φωτογράφισε όλα τα παλαιά σπίτια. Έκανε παρέμβαση μάλιστα στον τότε διοικητή της ΔΕΗ, Ξανθόπουλο και βοήθησε τα μέγιστα για την διάσωση και αναπαλαίωση του αρχοντικού του Ξυνού που ήταν στο συντριβάνι.
 
 

O Γιάννης Τριάντης (σε μεταγενέστερη φωτογραφία).
Στην έβδομη φωτογραφία, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος με την “ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ”. Να σημειώσω ότι εκείνη την εποχή το Μουσικό Σύνολο “ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ” μεσουρανούσε και στη ταβέρνα ¨Τα Άγρια Πουλιά” που έκανε εμφανίσεις και υπήρχε το αδιαχώρητο.
Η φήμη της “ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ” πήρε πανελλήνιες διαστάσεις μετά από δύο παρουσίες της στην πρωϊνή εκπομπή της ΕΡΤ με παρουσιαστή τον Γιάννη Κατράνη.

 
 
Οι παρουσίες αυτές έγιναν με την πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας δημοσιογράφου Βασίλη Ταλαμάγκα.
Στις δύο επόμενες φωτογραφίες, η “ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ” με τον Βαγγέλη Παπαδόπουλο και τον Γιάννη Κατράνη και Βασίλη Ταλαμάγκα αντίστοιχα.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.