Σάββατο, 25 Ιουνίου, 2022

Τι δηλώνει ο Τεννές για μεταγραφές και την εικόνα της ομάδας

Τι δηλώνει ο Τεννές για μεταγραφές και την εικόνα της ομάδας

Έχοντας μπει στην τελική στροφή και δέκα μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος η “ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΙΤΩΛΩΝ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΩΝ” φιλοξένησε τη γνώμη του προπονητή του Παναιτωλικού Μπάμπη Τεννέ (συνέντευξη στον Π.Καπούλα) για τη μέχρι στιγμής εικόνα που έχει αποκομίσει ο ίδιος από την ομάδα και το κατά πόσο αυτή θα παρουσιαστεί έτοιμη ενόψει πρεμιέρας. Αν και ο προπονητής του αγρινιώτικου συλλόγου εξέφρασε την ανησυχία του για το βαθμό ετοιμότητας της ομάδας –λόγω και της καθυστέρησης των μεταγραφών- εν τούτοις εμφανίστηκε ευχαριστημένος από τη μέχρι στιγμής προσπάθεια των παικτών προσδοκώντας σε ανάλογα αποτελέσματα στα επίσημα ματς που έρχονται. Οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

Πριν λίγο καιρό σε δηλώσεις σας στην «Π» είχατε πει ότι αν αρχίσει το πρωτάθλημα στις 27 Αυγούστου θα έχουμε πρόβλημα γενικά σαν ομάδα γιατί δεν έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ. Κατά πόσο ισχύει αυτό και τώρα;
Ισχύει. Με την έννοια πάντα ότι είμαστε ακόμα στο ψάξιμο και αναμένουμε να κάνουμε δυο-τρεις κινήσεις ακόμα. Θα κοιτάξουμε σίγουρα να πάρουμε παίκτες που να έχουν συμμετοχές ώστε να μην είναι τελείως απροπόνητοι.
Μήπως τελικά έπρεπε να κάνουμε λιγότερη υπομονή για παίκτες τύπου Μπαρμπόσα ή για παίκτες από ομάδες που πιθανόν δε θα έμεναν στην κατηρορία (Βόλος, Καβάλα) και να κοιτάξουμε νωρίτερα για κάτι άλλο;
Όλα τα κοιτάγαμε. Απλώς άλλες περιπτώσεις δεν μας ικανοποιούσαν και άλλες ήταν έξω από τα δικά μας οικονομικά δεδομένα.
Κατά πόσο είστε ικανοποιημένος μέχρι στιγμής από την εικόνα της ομάδας;
Είμαι αρκετά ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κάνουν τα παιδιά. Ανταποκρίνονται πάρα πολύ καλά. Δεν μπορώ να πω ότι έχουμε φτάσει στο καλύτερο δυνατό σημείο αλλά πιστεύω ότι είμαστε σε καλό δρόμο.
Πόσο και αν έχει σημασία ότι θα παίξουμε με τον Αστέρα Τρίπολης στην πρεμιέρα, μια ομάδα που την κερδίσαμε φέτος δύο φορές στα φιλικά του καλοκαιριού;
Αυτό είναι που μας φοβίζει και περισσότερο γιατί όταν παίζεις με μια ομάδα συνέχεια δεν είναι και ότι καλύτερο. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε όμως και κάτι διαφορετικό γιατί ήταν ανάγκη να δώσουμε φιλικούς αγώνες.
Θεωρείτε γενικά ότι το πρόγραμμα της κλήρωσης του πρωταθλήματος είναι ευνοϊκό για τον Παναιτωλικό στη λογική ότι μπορεί η ομάδα να κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα;
Σε ότι αφορά αυτή την παράμετρο, ναι. Είναι ευνοϊκό. Μπορούμε να κάνουμε καλά αποτελέσματα και να αποκτήσει ψυχολογία η ομάδα, σα νεοφώτιστοι που είμαστε. Πιστεύω όμως ότι την κλήρωση του πρωταθλήματος πρέπει να την κοιτάς από το τέλος προς την αρχή.
Σας αγχώνει καθόλου το γεγονός ότι η ομάδα έχει πρεμιέρα στη Super League, μετά από 34 χρόνια σε βραδινό ματς, κάτι ασυνήθιστο μέχρι τώρα για τον Παναιτωλικό και με τον κόσμο να έχει προσμονή κάτι που πιθανόν να ασκήσει και κάποια πίεση;
Όχι, ίσα ίσα που με ευχαριστεί πάρα πολύ. Θα είναι πιστεύω μια ημέρα γιορτής και με χαροποιεί που θα συμμετέχω σε αυτή τη γιορτή.
Πώς σκέφτεται ο Μπάμπης Τεννές να αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα που αναφέρατε στην αρχή, στην πρεμιέρα;
Με τις λύσεις που δίνω στα φιλικά παιχνίδια που έχουμε ήδη παίξει. Γι’ αυτό γίνονται άλλωστε. Δεν κάναμε φιλικά με αντιπάλους υποδεέστερους αλλά με αντιπάλους που έχουν και χρόνια και πείρα στην κατηγορία.
Είδαμε στο φιλικό με τον Ατρόμητο μια συμπαγή ομάδα με καλή κυκλοφορία της μπάλας που δεν επιτρέπει στον αντίπαλο να δημιουργεί ευκαιρίες. Κάπως έτσι θα είναι το φετινό μοντέλο του Παναιτωλικού;
Εμείς αυτό που προσπαθούμε και αυτό που δουλεύουμε είναι η ομάδα η δική μας να συμμετέχει ολόκληρη και όταν έχει και όταν δεν έχει τη μπάλα. Αυτό σημαίνει περισσότερη προσπάθεια για το πώς θα πετύχουμε γκολ αλλά το ίδιο θα γίνεται και όταν ο αντίπαλος θα έχει τη μπάλα.
Κάντε μας και ένα σχόλιο για τον κόσμο του Παναιτωλικού.
Μόνο το ότι δεν έχουμε ολοκληρώσει το ρόστερ και έχουν πουληθεί τέσσερις χιλιάδες διαρκείας, αυτό από μόνο του είναι ένα σημαντικό γεγονός. Πιστεύω ότι θα είναι το μεγάλο μας όπλο. Η έδρα η δική μας θα είναι πύρινη και πολύ σκληρή για καθέναν που θα έρχεται.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.