Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Τι είπαν σε συνέντευξη οι Ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών Αιτωλοακαρνανίας (video)


Για τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και το πως ο γονέας θα επιλέξει το κατάλληλο για το παιδί του, τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται, το οικονομικό βάρος και τα όσα θα πρέπει να προσέχουν οι γονείς, για την προσφορά και τον τρόπο που λειτουργούν τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Palso, αλλά και για την αύξηση του Φ.Π.Α. στο 23%, που πλήττει και τους ιδιοκτήτες Κέντρων Ξένων Γλωσσών μίλησε σήμερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο πρόεδρος του συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Νομού Αιτωλοακαρνανίας κ. Νίκος Γάκης.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στα γραφεία του συλλόγου στο Αγρίνιο και παρόντες ήταν ακόμη τα μέλη του Δ.Σ. . Ρούλα Αρβανίτη, Άρτεμις Σκαβάρα- Κατσούδα, Νίκη Κοντοσώρου και Άννα Παπαγιάννη.

Ο κ. Γάκης εξήγησε πως η καταλληλότερη ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι συνήθως η Τρίτη τάξη του δημοτικού. Παράλληλα τόνισε πως θα πρέπει ο γονέας να επιλέγει τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών και όχι τα ιδιαίτερα μαθήματα, αφού μεταξύ άλλων, οι μαθητές αναπτύσσουν το αίσθημα του συναγωνισμού και αποδίδουν καλύτερα στην τάξη, με τον ίδιο να εφιστά την προσοχή απέναντι σε Κέντρα του υπόσχονται δωρεάν εκμάθηση της ξένης γλώσσας στις πρώτες τάξεις, «αφού κάτι τέτοιο μπορεί να κρύβει άλλους οικονομικούς κινδύνους για τα επόμενα έτη φοίτησης».

Ο πρόεδρος του συλλόγου μίλησε και για τον Φ.Π.Α. στο 23%  που σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού θα ανασταλεί μέχρι να ανοίξει η βουλή, λέγοντας ότι πρόκειται για προεκλογικό παιγνίδι που παίζεται στις πλάτες των γονιών.

«Τώρα μιλάνε για αναστολή του Φ.Π.Α. για να τον επαναφέρουν όμως μετά και να κληθεί o γονιός να επωμιστεί το κόστος, αφού για το Κέντρο Ξένων Γλωσσών δεν είναι βιώσιμο. Ένας τρόπος αντίστασης είναι να επισκεφτούν οι γονείς την ιστοσελίδα της palso όπου συλλέγονται υπογραφές υπέρ της κατάργησης του μέτρου », είπε ο κ. Γάκης.

DSCN8115

DSCN8113 DSCN8114

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.