Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Γεωργιάδης: Στο παλαιό Νοσοκομείο όλες οι πρωτοβάθμιες υπηρεσίες Υγείας

nodeMπορεί να μην επισκέφθηκε τα Νοσοκομεία ωστόσο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε ενημερωμένος για τα βασικά ζητήματα στο τομέα του στην περιοχή και είχε τουλάχιστον απαντήσεις. Αν αυτές γίνουν και… λύσεις θα φανεί στην πορεία.

Πριν την ομιλία του στην κοπή πίτας της ΝΟΔΕ ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε σύσκεψη στο χώρο του ξενοδοχείου με τη διοίκηση των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Αγρινίου-Μεσολογγίου, τον δήμαρχο Π.Κατσούλη ενώ παρόντα ήταν και κομματικά στελέχη και ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης.

Εκεί, σύμφωνα με παρευρισκόμενους, ειπώθηκαν σημαντικά πράγματα κάποια εκ των οποίων ελέχθησαν δια στόματος υπουργού και στην εκδήλωση που ακολούθησε και στις δηλώσεις του. Διαβεβαίωσε πως το Νοσοκομείο Μεσολογγίου δεν θα υποβαθμιστεί αλλά  αντίθετα θα στηριχθεί με  προσλήψεις ιατρικού  προσωπικού ενώ σε αυτό θα μεταφερθεί και ο αξονικός τομογράφος από το παλαιό Νοσοκομείο . “Kαμία περίπτωση να κλείσει το Νοσοκομείο Μεσολογγίου” υπογράμμισε, θυμίζοντας ότι στην ιδεολογία του το Μεσολόγγι είναι “το σύμβολο της Ελλάδας”. Για το παλαιό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, το οποίο και επισκέφτηκε,  ανέφερε πως η επισκευή του και η αξιοποίηση του θα γίνει μέσω του ΕΣΠΑ και στην κατεύθυνση του συνεδριακού τουρισμού.

Για το μείζον θέμα που απασχολεί το Αγρίνιο , της αξιοποίησης του παλαιού Νοσοκομείου, ο υπουργός ανέφερε πως έχει εκπονηθεί σχέδιο, το κτίριο θα ανακαινισθεί  και εκεί θα συγκεντρωθούν οι πρωτοβάθμιες υπηρεσίες φροντίδας υγείας της περιοχής (και του ΙΚΑ). Ο διοικητής του Νοσοκομείου Γ.Βλάχος του εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη του σε αυτό .Μια πρόταση άλλωστε που έχει γίνει και από το δήμο Αγρινίου.   Σημειωτέον πως ο υπουργός διαβεβαίωσε πως δεν θα κλείσει καμία μονάδα υγείας στο Νομό, oύτε πολυιατρείο του ΕΟΠΥΥ, και υποσχέθηκε πως θα ξανάρθει σύντομα για να επισκεφθεί τα δύο Νοσοκομεία του Νομού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.