Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου, 2020

Τι είπε στην απολογία του ο Αγρινιώτης Αρχιφύλακας

“Ήθελα μόνο να αποσπάσω πληροφορίες”

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απολογιών των κατηγορουμένωνοι οποίοι συνελήφθησαν για εμπλοκή στο πολυμελές κύκλωμα εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε από την ΑσφάλειαΘεσσαλονίκης.Συγκεκριμένα πρόκειται για 11 κατηγορούμενους σήμερα, στην πλειονότητα των οποίων αποδίδονται περιφερειακοί ρόλοι στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Μεταξύ αυτών που απολογήθηκαν σήμερα συμπεριλαμβάνεται ο αρχιφύλακας της Ασφάλειας Αγρινίου, ο οποίος αρνήθηκε τις βαρύτατες κατηγορίες που του προσάπτονται.

Τι είπε στην απολογία του ο Αρχιφύλακας

Σε ό,τι αφορά την αποδιδόμενη σ’ αυτόν «συνεργασία» με τους τρεις Αλβανούς εμπόρους ναρκωτικών που φέρονται ως «αρχηγοί» του κυκλώματος, ο αστυνομικός, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε απολογούμενος ότι ενεργούσε με μοναδικό σκοπό να αποσπάσει πληροφορίες, προκειμένου να εξαρθρωθούν άλλα κυκλώματα ναρκωτικών.

Επιπλέον, φέρεται να υποστήριξε ότι ουδέποτε προμήθευσε το κύκλωμα με φυσίγγια, όπως του καταλογίζεται στο κατηγορητήριο με βάση τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες, λέγοντας ότι «έταζε» στους Αλβανούς σφαίρες ώστε να εξασφαλίσει πληροφορίες απ’ αυτούς. «Ήταν λάθος μεθοδολογία προσέγγισης», φέρεται να παραδέχθηκε, προσθέτοντας ότι από τις χιλιάδες συνομιλίες δεν προκύπτει από πουθενά ότι αποκόμισε οικονομικό όφελος από τη δράση των Αλβανών εμπόρων ναρκωτικών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είπε επίσης, ότι είναι πατέρας τριών παιδιών κι ότι υπηρετεί 27χρόνια στην ΕΛ.ΑΣ., αποκτώντας 67 εύφημες μνείες για την προσφορά του στο Σώμα…

Για την τύχη του -όπως επίσης για τους υπόλοιπους 10 κατηγορούμενους- θα αποφασίσουν εισαγγελέας και ανακρίτρια μετά την ολοκλήρωση όλων των προγραμματισμένων για σήμερα απολογιών.

Ήδη, για την υπόθεση προφυλακίστηκαν χθες οκτώ άτομα, ενώ άλλοι επτά αφέθηκαν ελεύθεροι, με περιοριστικούς όρους.
Αύριο, αναμένεται να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες Αλβανοί, που κατηγορούνται ως «εγκέφαλοι» του κυκλώματος, καθώς επίσης, ο διοικητής του τμήματος δίωξης ναρκωτικών Βόλου και ο αρχιφύλακας της διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης.

www.newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.