Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου, 2020

Τι ζητά από Γαλούνη η Αντιπολίτευση Ξηρομέρου

dhmarxeio-xiromeroyΗ αντιπολίτευση του δήμου Ξηρομέρου , παράταξη «Το Ξηρόμερο αλλάζει», έδωσε στη δημοσιότητα την ανακοίνωση των αιτούντων δημοτικών συμβουλών της για άσκηση ένδικων μέσων προς προάσπιση των συμφερόντων του δήμου. Συγκεκριμένα αιτούνται ορισμό δικηγόρων και παράσταση πολιτικής αγωγής από την πλευρά του δήμου κατά την εκδίκαση της υπόθεσης  για την οποία κατηγορείται και ο δήμαρχος. Η ανακοίνωση έχει ως εξής;

Πάγια θέση μας είναι η προστασία του Δημότη και η διαφύλαξη του δημόσιου συμφέροντος .
Με την κατάθεση της παρακάτω αίτησης απλά πιστεύουμε ότι πράττουμε το καθήκον μας , χωρίς να αποσκοπούμε σε προσωπικές αντεγκλήσεις και αντιπαλότητες. Υποδεικνύουμε με σαφήνεια τις δικονομικές κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή σεβόμενοι πάντα το τεκμήριο αθωότητας των εμπλεκομένων προσώπων , σεβόμενοι όμως και το δημόσιο χρήμα .
Πραγματικά λυπούμαστε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Δήμο μας με την συγκεκριμένη υπόθεση .
Καλούμε τα αρμόδια όργανα και τους δημοτικούς συμβούλους που συμμετέχουν σ΄ αυτά να ενεργήσουν με γνώμονα το συμφέρον του δήμου και των δημοτών στα πλαίσια των καθηκόντων τους.
Πιστεύουμε ότι ένα τόσο σοβαρό ζήτημα θα πρέπει να τεθεί με ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να κληθούν όλοι οι σύμβουλοι να λάβουν επίσημα θέση.
Είμαστε εδώ ως υπεύθυνοι πολίτες και το αποδεικνύουμε με πράξεις .

Αστακός 17/03/2016

Ακολουθεί το κείμενο της αίτησης για άσκηση ενεργειών .

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.