Παρασκευή, 29 Μαΐου, 2020

Τραγέλαφος στο Ξηρόμερο!

Τι λέει η Κωνσταντίνα Σαμαρά για το χθεσινό επεισόδιο στο δημαρχείο

101_5978

Θέση για το επεισόδιο που προκλήθηκε χθες στο δημαρχείο Ξηρομέρου, από τον πρώην δήμαρχο Αστακού Π.Στάικο, παίρνει η αντιδήμαρχος Κωνσταντίνα Κουμανδράκη-Σαμαρά. Το τραγελαφικό αλλά συνάμα και πρωτοφανές συμβάν συζητείται σήμερα σε όλο το Ξηρόμερο αν και ο κ.Στάικος κάνει πλέον λόγο για παρεξήγηση. «Αναρωτιέμαι όταν αρχίσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος, και στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης ειπωθούν τα πεπραγμένα   του κάθε υποψήφιου στην πολιτική διαδρομή του, τι θα γίνει;»  αναφέρει χαρακτηριστικά η κυρία Κουμανδράκη-Σαμαρά, που λέγεται ότι θα είναι υποψήφια δήμαρχος διαδεχόμενη  ως επικεφαλής συνδυασμού το σύζυγό της και νυν δήμαρχο Π.Σαμαρά.
Συγκεκριμένα αναφέρει για χθες η Κωνσταντίνα Κουμανδράκη-Σαμαρά: «Για τα όσα κωμικοτραγικά συνέβησαν χθες έξω από το Δημαρχείο Ξηρομέρου στον Αστακό, την ευθύνη φέρει αυτός που τα δημιούργησε. Αλίμονο αν σε κάθε φήμη, διάδοση, ψίθυρο ή και πολλές φορές πραγματικότητα αντιδρούμε μ ’αυτό τον τρόπο.
Βασικό στοιχείο του πολιτικού διαλόγου και της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι η κριτική στην οποία ο υπεύθυνος πολιτικός θα πρέπει να απαντάει πάντα με επιχειρήματα μέσα σε ένα πλαίσιο αλληλοσεβασμού και πολιτικού πολιτισμού.Το πολιτικό ήθος του καθενός  φαίνεται στην ψυχραιμία και στην αντίδραση του.…
Αναρωτιέμαι όταν αρχίσει και επίσημα η προεκλογική περίοδος, και στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης ειπωθούν τα πεπραγμένα   του κάθε υποψήφιου στην πολιτική διαδρομή του, τι θα γίνει;;»

Τι συνέβη χθες
DHMARXEIO-XIROMEROY-300x169Διαβάστε τι αναφέρει η εφημερίδα ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ για το χθεσινό συμβάν:
Με «παρατράγουδα» κυλάει η προεκλογική περίοδος στο Ξηρόμερο Κάτι που φάνηκε ότι αποτελεί ένα απλό φραστικό επεισόδιο ανάμεσα στον πρώην δήμαρχο Αστακού, Παναγιώτη Στάϊκο και τη νυν αντιδήμαρχο Ξηρομέρου Κωνσταντίνα Κουμανδράκη – Σαμαρά, τελικά μάλλον αποτελούσε μόνο την κορυφή του παγόβουνου.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Τρίτης, όταν ο κ. Στάϊκος δέχθηκε απρόσμενη επίσκεψη στο σπίτι του, με σκοπό να πεισθεί να μην κατέλθει στις επερχόμενες εκλογές. Ως πίεση στο πρόσωπό του χρησιμοποιήθηκε μηχάνημα υπερήχων, το οποίο από το κέντρο υγείας της περιοχής μεταφέρθηκε στο ιατρείο που διατηρεί ο ίδιος. Όπως όμως ανέφερε στην εφημερίδα «Σ», το εν λόγω μηχάνημα αποτελούσε δωρεά ιδιώτη, ενώ την παραχώρηση συνόδευε όρος ότι όταν ο κ. Στάϊκος θα έφευγε από το κέντρο υγείας, θα μπορούσε να πάρει μαζί του και το ιατρικό μηχάνημα, όπως και έπραξε.
Μη ικανοποιημένος όμως ο ίδιος από την έκβαση των όσων ειπώθηκαν ανάμεσα σ’ αυτόν και το τρίτο πρόσωπο, τηλεφώνησε στην κ. Κουμανδράκη – Σαμαρά, από την οποία θεώρησε ότι προέρχονται οι πιέσεις προς το πρόσωπό του, χωρίς όμως να του απαντήσει. Για τον ίδιο λόγο μετέβη το βράδυ της ίδιας ημέρας στο σπίτι της αντιδημάρχου, ενώ εφόσον ούτε τότε κατέστη δυνατόν να μιλήσει μαζί της, προσήλθε εκ νέου χθες το πρωί στο κτίριο του δημαρχείου, επιδιώκοντας να του δοθούν εξηγήσεις.
Όπως μάλιστα αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητό του υπήρχε η κυνηγετική του καραμπίνα. Ο ίδιος στην μεταξύ μας επικοινωνία δεν αρνήθηκε την ύπαρξη του κυνηγετικού όπλου, δηλώνοντας πως το κατέχει νόμιμα και συνηθίζει να το έχει στο αυτοκίνητό του καθώς φοβάται κατά τις συχνές νυχτερινές μετακινήσεις του στην περιοχή.
Τελικά γύρω στις 12 το μεσημέρι, στο δημαρχείο προσήλθε με τη συνοδεία περιπολικού της αστυνομίας ο νυν δήμαρχος Ξηρομέρου, Πυθαγόρας Σαμαράς, ο οποίος προχώρησε σε διάλογο με τον κ. Στάϊκο. Χωρίς να είναι γνωστό το τι ακριβώς ειπώθηκε μεταξύ τους, μετά το τέλος του συμβάντος, που προκαλεί ευλόγως αρκετά ερωτηματικά, αμφότεροι δήλωσαν πως πρόκειται για παρεξήγηση και το θέμα θεωρείται λήξαν.
Στην προεκλογική του διακήρυξη πάντως, η οποία αναμένεται μέσα στις επόμενες ώρες, ο κ. Στάϊκος θα τονίζει την πρόθεσή του για έναν προεκλογικό αγώνα που θα κινηθεί σε ήπιο πολιτικό κλίμα. Για οποιονδήποτε όμως θίξει την τιμή και την υπόληψή του όπως δήλωσε «Εδώ είναι Ξηρόμερο».

Τι δήλωσε ο Στάικος

ΣΤΑΙΚΟΣ-387x300Ο πρώην  Δήμαρχος Αστακού  Παναγιώτης Στάικος δήλωσε χθες για το συμβάν: “Για μένα η όποια παρεξήγηση  με τη κυρία Σαμαρά θεωρείται λήξασα, από  την στιγμή που  μπροστά στον κοινό μας  φίλο κύριο Βαγγέλη  Χολή  διέψευσε, τα όσα  προσέβαλαν την τιμή και την αξιοπρέπεια της οικογένειάς μου και εμού. Για  μένα  πλέον  δεν υφίσταται κανένα  θέμα.

Θέλω  να τονίσω, ότι θα κάνω το παν σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για να υπάρξει κλίμα ευγένειας, ευπρέπειας, γόνιμου και δημιουργικού διαλόγου. Μακριά από μας τα χτυπήματα κάτω από την μέση.
Για μας οι επικεφαλής των συνδυασμών θα είναι συνυποψήφιοι και όχι εχθροί.  Θα σεβαστούμε ως κόρην οφθαλμού την οικογενειακή,  την προσωπική ζωή, τη τιμή  και την αξιοπρέπειά τους, την κοινωνική και πολιτική διαδρομή τους .
Αυτό σε  καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρηθεί  ως αδυναμία. Όποιος διανοηθεί να θίξει την τιμή και την αξιοπρέπεια  της οικογένειάς μου και  εμού  δεν θα πρέπει να ξεχνάει , πως εδώ το λεν Ξηρόμερο…
Εξ’ άλλου Παιδιά της Κίνησης Πολιτών Ξηρομέρου  που σας αρέσουνε τα τραγούδια της Μαλάμος  θα πρέπει να ξέρετε  και ο Θουκυδίδης αναφέρει  τους Ξηρομερίτες ως αεί  Σιδηροφορούντες.
Σας εύχομαι ολόψυχα να  ξεκολλήσετε  από το 2,5% που είχατε πάρει στις δύο προηγούμενες εκλογές  και  να το κάνετε τουλάχιστον 3%!!!

 

Αστακός 29/1/2014
Με τιμή
Dr  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΑΪΚΟΣ

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.