Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου, 2020

Τι λέει ο δήμαρχος Αγρινίου για το πάρκο

12002755_1053803101306195_5260214363032284645_nOι εξελίξεις γύρω από το ζήτημα του Πάρκου ενδιαφέρουν τους Αγρινιώτες. Για το λόγο αυτό το agrinionews.gr δημοσιεύει όσα γνωστοποίησε ο δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου μέσω του facebook.
Όπως αναφέρει ενόσω εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ ο δήμος θα φροντίσει τα δένδρα, θα διαμορφώσει τη χαμηλή βλάστηση και θα βάλει γκαζόν και λουλούδια. Ενημερώνει εξάλλου πως οι εργασίες στους περιμετρικούς δρόμους ξεκίνησαν και πάλι και ευελπιστεί να ολοκληρωθούν συντόμως. Σημειωτέον πως για την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους αυτούς το τελευταίο διάστημα υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από τους κατοίκους.

Αναλυτικά αναφέρει ο δήμαρχος Αγρινίου:
Πάντα θεωρούσα πως όταν αναλαμβάνεις μια πρωτοβουλία, με καλοπροαίρετο κίνητρο, ακόμα και αν τελικά ίσως να οδηγεί σε λάθος αποτέλεσμα, είναι προτιμότερο, από το να αφήνεις να διαιωνίζεται ένα πρόβλημα…
Όλη αυτή η ιστορία με την ανάπλαση του πάρκου έχει στοιχίσει πολύ στο Αγρίνιο ! Η χρόνια εγκατάλειψή του το έχει καταστήσει σχεδόν απαγορευτικό για επίσκεψη. Μέχρι την απόφαση του ΣτΕ(που δυστυχώς έχει καθυστερήσει) εμείς πράττουμε αυτό που θεωρούμε σωστό . Δίνουμε το απαραίτητο οξυγόνο για να κρατηθεί στη ζωή!! Θα φροντίσουμε τα δένδρα, θα διαμορφώσουμε τη χαμηλή βλάστηση και θα βάλουμε γκαζόν και λουλούδια. Οι εργασίες δε στους περιμετρικούς δρόμους ξεκίνησαν και πάλι και ευελπιστώ να ολοκληρωθούν συντόμως . Όταν δε ολοκληρωθεί με την ανάπλαση ,αυτό το πάρκο κόσμημα, εναπόκειται πλέον στα χέρια των πολιτών να το περιφρουρήσουν και να το διαφυλάξουν από τυχόν βανδαλισμούς και κακόβουλες ενέργειες. Είναι στο χέρι όλων μας.

12011273_1053803111306194_8048305387287501460_n 12038264_1053803141306191_4274196837497405797_n

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. ΠΑΝΕ-6

  ΨΥΧΡΑΙΜΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΣΟΥΡΟΥΦΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ,ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΙΟΝΙΑ,ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ,ΠΑΡΚΟ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

 2. Νikos

  Ορθώς διαμαρτύρεται ο πιό πάνω κ.Παπαδόπουλος.Δεν απαγόρευεσε ουτε απαγορεύει κανείς στο Δήμαρχο να κάνει το προφανές και το επιβεβλημένο για το πάρκο.Και μάλιστα,οχι ξώφαλτσα,ετσι για να μην ειναι ζούγκλα.Οφείλει ο δήμαρχος να κινητοποιήσει τις(σχεδόν ακίνητες) υπηρεσίες του για πολλά πράγματα στη πόλη.Το Πάρκο ειναι μια ασυγχώρητη εικόνα για ολους μας.Και ντροπή.Οχι μόνο να κλαδέψει,να καθαρίσει ,να φωτίσει,να περιποιηθεί τους χώρους.Να αποδώσει με σύντομες διαδικασίες τη καφετέρια σ’ενα σοβαρό επαγγελματία,να την ανακαινίσουν και να δοθεί σε χρήση,χωρίς να θυμίζει παρακμή και ωχαδερφισμό.Να φκιάξει τις εισόδους και να εξασφαλίσει τη λειτουργία του σε όλη του την εκταση,περιλαμβανομένου και του κηποθεάτρου.Ας πάψουν να ειναι τόσο,μα τόσο αδιάφοροι.Για τη πόλη μας πρόκειται.
  Τους αρέσει αυτό το χάλι που βλέπει ο καθένας παντού;
  Το Δημοτικό καφενείο μαραζώνει κλειστό,κατάκεντρα της πόλης.Αλλο ΣτΕ περιμένουν και κεί; Ο,τι και να συμβαίνει(ακούγονται διάφορα),ο δήμαρχος οφείλει να παραδώσει τον ωραίο αυτό χώρο(απαλλαγμένο φυσικά απο τις παράνομες και αντιαισθητικές προσθήκες) στον πρώτο ενδιαφερόμενο.
  Η Ηλία Ηλιού ειναι μια τραγωδία,τσαπατσουλιά,αυθαιρεσία,το ακρον αωτο της κακογουστιάς και ομως δεν κάνουν τίποτε για να αλλάξει.Ουτε ο Δήμαρχος που καθημερινά την επισκέπτεται,ουτε φυσικά οι επαγγελματίες που κάνουν οτι δεν βλέπουν,καταπατουν το χώρο,πετάνε τις ομπρέλλες και τα καθίσματα οπου λάχει,μέχρι και οικόπεδο περιφραγμένο αισχρά διαθέτει ο πεζόδρομος και κανένα αυτί δεν ιδρώνει.Τι να πεί κανείς και σε ποιόν; Καί μετά διοργανώνουν τα “Παναγρίνεια”(δουλειές του ποδαριού,οπως φαίνεται απο το πρόγραμμα)για τη …τουριστική προβολή μας!!!
  Ειναι κι άλλα πολλά.H δημοτική αρχή ομως ειναι κατώτερη των περιστάσεων.Πολύ κατώτερη.Κρίμα.

 3. pol

  Πολλή καλή η προσπάθεια του Δήμου για τον καθαρισμό – καλλωπισμό του πάρκου γιατί αν περιμένουν από το ΣτΕ και το επίσημο κράτος των Αθηνών για κονδύλια καλά κρασιά ούτε την δευτέρα παρουσία δεν θα γινόταν.
  Όμως η παρεμβάσεις ανάλογα με την βαρύτητα της κατάστασης πρέπει να συνεχιστούν και σε άλλα σημεία της πόλης, όπως στην οδό Λ. Μαβίλη Αποθήκες Παππαπέτρου, παλαιό σταθμό του , στην οδό Καλλέργη – Δεληγιώργη, ( πρώην δημοτικά σφαγεία), που τα πλατάνια έχουν σαπίσει και έχουν πάρει κλίση επικίνδυνη με αποτέλεσμα σε δυνατό μπουρίνι να γίνει το κακό. Επισεις στην πλατεία τρία φανάρια, και στην ξεχασμένη σκουπιδιασμένη πλατεία στον παλαιό μύλο πίσω από τα τρία φανάρια, κ.λ.π
  Ακόμη από την ΔΕΥΑΑ να ξεβουλωνόσουν και κανένα φρεάτιο γιατί έρχεται χειμώνας και είναι κρίμα να πλημμυρίζουν περιουσίες.

 4. Νικόλας

  Δήμαρχε είναι τόσοι πολλοί οι ανέραστοι σ’ αυτό τον τόπο που
  ότι και να κάνεις σε περιμένουν και σένα στην γωνία .
  Φλαξ μη γκιους τον τόπτς.

 5. ΠΑΝΕ-6

  ΟΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΑΚΟΥΜΕ ΣΥΧΝΑ ΕΞΩ .Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΜΟΝΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.