Τρίτη, 19 Ιανουαρίου, 2021

Τι λέει ο πρόεδρος του τοπικού ΤΕΕ για τους προσεισμικούς ελέγχους

Τι λέει ο πρόεδρος του τοπικού ΤΕΕ για τους προσεισμικούς ελέγχους

ΤΕΕ-ΑιτωλοακαρνανίαςΟ πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Κ.Ρόκος προέβη σε δήλωση αναφορικά με τους προσεισμικούς ελέγχους στην Αιτωλοακαρνανία. Αναφέρεται στους ελέγχους του ΤΕΕ και τα στοιχεία τους με αφορμή όσα ειπώθηκαν σε πρόσφατη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου. Υπογραμμίζει ο κ.Ρόκος πως «δυστυχώς για άλλη μια φορά είναι απαραίτητο να τονισθεί ότι η μη αξιοποίηση αυτών των στοιχείων και ακόμη περισσότερο η ελλιπής γνώση για το τι υπάρχει στην Αιτ/νία, σχετικά με τον Προσεισμικό Έλεγχο , επαναβεβαιώνει και ενισχύει την άποψη ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει ως εγγενές χαρακτηριστικό της μια ετεροβαρή χωρικά αντιμετώπιση των προβλημάτων της».

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας:

Στην 5η/18-3-2014 συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας διετυπώθη πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου σχετική με την σύνταξη σχεδίου αντισεισμικής προστασίας στην Περιφέρεια.
Κατά την εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη υπήρξε ενημέρωση η οποία αφορούσε την ύπαρξη προσεισμικού ελέγχου στα κτίρια κοινωφελούς χρήσης στις τρείς Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας, Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας.
Σύμφωνα με την ενημέρωση αυτή, στα δημοσιεύματα τόσο του ηλεκτρονικού όσο και του έντυπου τύπου αποτυπώθηκε ότι στην Αιτωλοακαρνανία, αυτός ο έλεγχος είτε είναι μηδενικός, είτε έχει πραγματοποιηθεί μόνο σε σχολεία, είτε ότι αυτή είναι μια τράπεζα πληροφοριών η οποία δεν υπάρχει.
Είναι αναγκαίο να γίνει γνωστό ότι ο Προσεισμικός Έλεγχος Κτιρίων Κοινωφελούς Χρήσης έχει πραγματοποιηθεί στην Αιτωλοακαρνανία από το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας μέσω ομάδων εργασίας οι οποίες είχαν συσταθεί για το σκοπό αυτό κατά την χρονική περίοδο 2003 εως 2008. Μικρό μέρος αυτού του ελέγχου έχει πραγματοποιηθεί από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Αιτωλοακαρνανίας.
Διευκρινίζεται ότι ο έλεγχος αυτός δεν περιορίστηκε μόνο σε σχολεία (πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) αλλά επειδή αφορούσε κτίρια κοινωφελούς χρήσης έχει πραγματοποιηθεί στα νοσοκομεία του νομού, στα κέντρα υγείας, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, στο ΤΕΙ Μεσολογγίου κ.λ.π.
Η τράπεζα αυτή πληροφοριών του πρωτοβάθμιου προσεισμικού ελέγχου των κτιρίων κοινωφελούς χρήσης, υπάρχει στο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας αλλά και στην Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας στο Μεσολόγγι σε μη ψηφιοποιημένη μορφή, γεγονός όμως που καθόλου δεν μειώνει την δυνατότητα αξιοποίησής της, η οποία ποτέ δεν πραγματοποιήθη.
Δυστυχώς για άλλη μια φορά είναι απαραίτητο να τονισθεί ότι η μη αξιοποίηση αυτών των στοιχείων και ακόμη περισσότερο η ελλιπής γνώση για το τι υπάρχει στην Αιτ/νία, σχετικά με τον Προσεισμικό Έλεγχο , επαναβεβαιώνει και ενισχύει την άποψη ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος έχει ως εγγενές χαρακτηριστικό της μια ετεροβαρή χωρικά αντιμετώπιση των προβλημάτων της.

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.
Του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας

Ρόκος Κωνσταντίνος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.