Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου, 2021

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες…

Αρνήθηκαν τις κατηγορίες…

0212013-roum1Ελεύθεροι οι Έλληνες  κατηγορούμενοι για το δουλεμπόριο των Οινιάδων

Τη δική τους θεώρηση των πραγμάτων ανέπτυξαν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου τα δύο άτομα από το Λεσίνι Οινιάδων, ο53χρονος και η 51χρονη, που φέρονται ως τα βασικά μέλη του κυκλώματος  εμπορίας ανθρώπων με σκοπό την εργασιακή εκμετάλλευση. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας  ήταν οι υπεύθυνοι για τις επαφές και τη συμφωνία με τους ιδιοκτήτες για την αμοιβή των εργατών και των ίδιων.

Ωστόσο οι ίδιοι παρουσίασαν μια εκ διαμέτρου αντίθετη εικόνα, αρνήθηκαν την κατηγορία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, επιμένοντας πως οι Ρουμάνοι που εργάζονταν είχαν έρθει όλοι νόμιμα και με τη θέλησή τους συγκροτώντας επί της ουσίας ένα συνεργείο.

Οι δυο κατηγορούμενοι υποστήριξαν μάλιστα πως πολλοί εκ των Ρουμάνων είναι χρόνια –ακόμη και 9-στο συνεργείο και πως οι καταγγέλλοντες ήταν μόλις δύο που είχαν τέσσερις ημέρες παραμονής στη χώρα και στους οποίους οφείλονταν 100 ευρώ τα οποία επρόκειτο να καταβληθούν. Είπαν επίσης ότι τα μεροκάματα των 25 ευρώ καταβάλλονταν κανονικά και οι εργάτες ήταν ασφαλισμένοι ενώ για τις συνθήκες διαβίωσης ανέφεραν ότι είχαν ρεύμα και θέρμανση.

Οι δύο κατηγορούμενοι αναμένουν πλέον την απόφαση Εισαγγελέα- Ανακριτή ενώ ο δικηγόρος τους Παντελής Βαμβακά μιλώντας στο agrinionewsνα κάνει λόγο για υπερβολή στην παρουσίαση της υπόθεσης από τα μέσα ενημέρωσης.

Θυμίζουμε πως στην Κατοχή Οινιάδων συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πέντε  ημεδαποί και δύο  υπήκοοι Ρουμανίας και ελευθερώθηκαν  12 θύματα, όλοι αλλοδαποί Ρουμανικής καταγωγής . «Το κύκλωμα τους εξανάγκαζε να εργάζονται σε χωράφια επί 12ωρο καθημερινά, χωρίς αμοιβή, ενώ τους είχε εγκαταστήσει σε παλιά αποθήκη, όπου διέμεναν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης» ανέφερε η Αστυνομία.

Nεότερη ενημέρωση: Ο 53χρονος και η 51χρονη αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς  όρους και εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ έκαστος. Επίσης αφέθηκαν ελεύθεροι οι άλλοι τρεις Έλληνες κατηγορούμενοι (που καταγονται από την περιοχή) ενώ ο Εισαγγελέας και ο Ανακριτής έκριναν προφυλακιστέους  τους  δύο Ρουμάνους.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.