Κυριακή, 7 Μαρτίου, 2021

Τι συζήτησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας με το τοπικό ΤΕΕ

Τι συζήτησαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας με το τοπικό ΤΕΕ

Κοινός τόπος, η αναγκαιότητα δρομολόγησης-διεκδίκησης και εν τέλει υλοποίησης της οριζόντιας σύνδεσης Ιόνιας οδού με κόμβο Ε65 – ΠΑΘΕ ( Πλατυγυάλι, Ιόνια, Αγρίνιο, Καρπενήσι, Λαμία) τμήμα της οποίας αποτελεί κι η απευθείας σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

20140917_192137

Χθες  Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του ΤΕΕ Ν. Αιτωλοακαρνανίας στην πόλη του Αγρινίου σύσκεψη εκπροσώπων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με εκπροσώπους του ΤΕΕ .

Συγκεκριμένα από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχαν η αντιπεριφερειάρχης Αιτωλ/νίας κα Χριστίνα Σταρακά, ο αντιπεριφερειάρχης  Υποδομών και Δικτύων  Ιωάννης Λύτρας, ο αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος   Νίκος Υφαντής, καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες όπως  η  Ειρήνη Καραθανάση (Δ/ντρια Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Αιτωλ/νίας), ο  Νίκος Παππάς (Προϊστάμενος Τμήματος Συγκοινωνιών Δ/νσης Τεχνικών Έργων ΠΕ Αιτ/νίας) και ο Νίκος Μασίκας,  ενώ από το ΤΕΕ Αιτ/νίας ο Πρόεδρος Κων/νος Ρόκος, ο Πρόεδρος Αντιπροσωπείας Παναγιώτης Ψυλλιάς και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, Ξενοφών Αντωνόπουλος και Χρήστος Νάτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΤΕΕ, η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε εν όψει της νέας θητείας της Περιφερειακής Αρχής σηματοδοτώντας τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας, συναρτώμενη επιπροσθέτως με το γεγονός ότι στην επόμενη περίοδο θα λάβει χώρα από την Περιφέρεια ο προγραμματισμός και η υλοποίηση του Συμφώνου Εταιρικής Σχέσης (Σ.Ε.Σ.) για την χρονική περίοδο 2014-2020.

Ετέθη από τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Αιτ/νίας και υπήρξε κοινός τόπος, η αναγκαιότητα δρομολόγησης-διεκδίκησης και εν τέλει υλοποίησης της οριζόντιας σύνδεσης Ιόνιας οδού με κόμβο Ε65 – ΠΑΘΕ ( Πλατυγυάλι, Ιόνια, Αγρίνιο, Καρπενήσι, Λαμία) τμήμα της οποίας αποτελεί κι η απευθείας σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό.

Επί του θέματος, ήρθε σε κοινωνία των συμμετεχόντων ότι αντίστοιχο ενδιαφέρον και κινητικότητα υπάρχει και από το ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς αλλά και από την Περιφέρεια Ανατολικής Στερεάς Ελλάδος και κρίθηκε απαραίτητο να υπάρξει ανάλογος συντονισμός δράσεων.

Υπήρξε επίσης κοινός τόπος, ειδικότερα για την Αιτωλοακαρνανία,  ότι το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα αυτής εξακολουθεί να είναι ο πρωτογενής  της τομέας, η τόνωση και αξιοποίηση του οποίου στρατηγικά αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την περιοχή. Αναδείχτηκε στο σημείο αυτό ότι απαιτούνται τόσο οι κατασκευές υποδομών που τον αφορούν άμεσα (άρδευση, εγγειοβελτιωτικά κλπ) όσο και οι προϋποθέσεις για την μεταποίηση των προϊόντων αυτού, γεγονός που εκτός των άλλων ανέδειξε την αναγκαιότητα για την υλοποίηση του Επιχειρηματικού Πάρκου στο Αγρίνιο, η χρηματοδότηση του οποίου είναι δυνατόν να γίνει μόνο από την Περιφέρεια.

Τέλος σχετικά με το επικείμενο νέο Χωροταξικό της Περιφέρειας,  για το οποίο ενημέρωσε ο Αντιπεριφερειάρχης  κος Νίκος Υφαντής, δηλώθηκε ότι η συνδρομή του ΤΕΕ Αιτ/νίας πρέπει να θεωρείται δεδομένη.20140917_192007

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.