Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Τι συζήτησαν οι αστυνομικοί με τον δήμαρχο Αγρινίου

Τι συζήτησαν οι αστυνομικοί με τον δήμαρχο Αγρινίου

unnamedΣυνάντηση εργασίας πραγματοποίησε χθες 19 Σεπτεμβρίου 2014, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων  Ακαρνανίας, με τον νέο Δήμαρχο Αγρινίου κ. Γιώργο Παπαναστασίου, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα. Αναλύθηκαν προφορικά όλα τα ζητήματα που απασχολούν αλλά και οι προτεραιότητες της Ένωσής.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Ένωση  Αστυνομικών Υπαλλήλων  τονίστηκε ότι είναι σταθερά υπέρ του διαλόγου και αγωνίζεται μέσα σε μια επικίνδυνη αστυνομική καθημερινότητα, για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας. Επιδιώκει την Μεταρρύθμιση στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία όμως θα πρέπει να είναι απόρροια επιστημονικών μελετών και διαλόγου, βασισμένων σε σύγχρονα δεδομένα. Υπογραμμίζει πως στο εγχείρημα θα πρέπει να συμμετέχουν τόσο οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες Α.Ε.Α. όσο και αιρετοί εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών  και συνδικαλιστικών οργανώσεων. Προς την σωστή κατεύθυνση θεωρεί η Ένωση  ότι είναι η σύσταση και λειτουργία των επιτροπών αντιεγκληματικής πολιτικής.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε για το Πανεπιστήμιο Αστυνομικών Σπουδών, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης, σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα, ως Πιστοποιημένη Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, την ανάγκη για  μείωση της γραφειοκρατίας, καθώς και την Ίδρυση – Οργάνωση και λειτουργία βρεφονηπιακού σταθμού για όλους στα Σώματα ασφαλείας, Αστυνομικούς, Πυροσβέστες, Λιμενικούς, Στρατιωτικούς, Εργαζόμενους στο Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα, σε πρωινή και απογευματινή βάρδια με Αξιοποίηση Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (Ε.Σ.Π.Α.).

Ως  Προτεραιότητα   οι εκπρόσωποι των αστυνομικών έθεσαν εξάλλου την  ίδρυση, οργάνωση και λειτουργία Νέων Αστυνομικών Υπηρεσιών (όπως Α.Τ. Περιφέρειας Δήμου Αγρινίου) με παραχώρηση στην Ελληνική Αστυνομία των κτηρίων για στέγασή τους. Ζήτησαν  βοήθεια για την ανακατασκευή του νεόδμητου κτηρίου της Δ.Α. Ακαρνανίας, ώστε να γίνει λειτουργικό και ασφαλές και αναφέρθηκαν στη διεκδίκηση της παραχώρηση, από το Δήμο Αγρινίου, στην Ελληνική Αστυνομία, του εξοπλισμού που χρησιμοποιούσε η πρώην Δημοτική Αστυνομία (οχήματα κτλ.).

Από την πλευρά του ο   Δήμαρχος Αγρινίου  χαρακτήρισε εποικοδομητική αλλά και ουσιαστική τη συνάντησή και δεσμεύτηκε ότι στα θέματα που Άπτονται της Δημοτικής Αρχής θα είναι αρωγός. Δήλωσε επίσης ότι επιθυμεί μια γόνιμη και ειλικρινή συνεργασία προς όφελος του τόπου μας. Η Ένωσή του παρέδωσε σχετικό υπόμνημα με όλες τις θέσεις της και το όραμά της και τον προσκάλεσε να την επισκεφθεί  στο κτήριο της Α. Δ. Ακαρνανίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.