Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Τι συζήτησαν οι εκπρόσωποι των αστυνομικών με τον Μωραΐτη

Ο πρόεδρος της Ένωσης Δ.Ρούσης και ο γραμματέας Ν.Διώτης με τον υφυπουργό Θ.Μωραίτη

Την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου , πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Θάνο Μωραίτη και εκπροσώπους της Ένωσής Αστυνομικών Υπαλλήλων Αιτωλοακαρνανίας.
Η συνάντηση ζητήθηκε από την Ένωσή και είναι συνέχεια εγγράφων – υπομνημάτων που έχει καταθέσει αλλά και των αποφάσεων του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.), της 21ης Δεκεμβρίου , στο οποίο συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Ρούσης.
Προς συζήτηση τέθηκαν τα παρακάτω θέματα: Η αναγνώριση του επαγγέλματος ως επικίνδυνο και ανθυγιεινό, η Αναγνώριση – Αναβάθμιση της Σχολής Αστυφυλάκων σε επίπεδο Τ.Ε., η βαθμολογική εξέλιξη ανθυπαστυνόμων, η άρση «παγώματος» μισθολογικών προαγωγών και του χρονοεπιδόματος για τα σώματα ασφαλείας, η αναγνώριση ως χρόνου πραγματικής υπηρεσίας του χρόνου που μεσολάβησε από την κατάταξη έως τον διορισμό αστυνομικού προσωπικού, η μη εφαρμογή αυτόφωρης διαδικασίας κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, η εξαίρεση καταβολής παραβόλου, τα οδοιπορικά έξοδα παρελθόντων ετών και η εκπροσώπηση στο Μ.Τ.Σ. Επισημάνθηκε η σπουδαιότητα και η σημασία που έχουν για τους αστυνομικούς τα συγκεκριμένα ζητήματα.
Επίσης, τέθηκαν υπόψη του υφυπουργού όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί σε τοπικό επίπεδο όπως είναι οι ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, τόσο στις Υπηρεσίες έδρας όσο και στις περιφερειακές.
Ζητήθηκε, για ακόμη μία φορά η παρέμβαση του, ώστε να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα κωλυσιεργούν την άμεση ίδρυση και λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών Δικαστηρίων Αγρινίου και του ενιαίου Αστυνομικού Τμήματος Αγρινίου και την ουσιαστική επάνδρωσή τους.
Τονίστηκε εξάλου το πρόβλημα με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αστυνομικών που ανέκυψε και τους απασχολεί έντονα.
Ο Υφυπουργός Θ.Μωραΐτης, αφού άκουσε το σύνολο των προτάσεων που τέθηκαν υπόψη του, δήλωσε ότι, θα εργαστεί για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων του κλάδου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.