Δευτέρα, 30 Μαρτίου, 2020

Τι τρέχει με τη ΜΕΘ

543F9AB21856AE830F118B1C1BD7897E

10 περίπου ημέρες από την έναρξη λειτουργίας του νέου νοσοκομείου Αγρινίου και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας δεν δέχεται περιστατικά όπως συνέβαινε και τις τελευταίες ημέρες στο παλαιό Νοσοκομείο. Τα συμβάντα κατευθύνονται στις ΜΕΘ όμορων περιοχών οπότε εύλογα προκύπτει το ερώτημα ποτέ θα λειτουργήσει εκ νέου η ΜΕΘ του Αγρινίου.

Αυτή την απάντηση αναμένεται να δώσει άμεσα το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (Ε.Κ.ΕΠ.Υ.), ο αρμόδιος για τις ΜΕΘ φορέας, που κάνει τον προβλεπόμενο έλεγχο στις νέες εγκαταστάσεις και καλείται να τις πιστοποιήσει δίνοντας το  “πράσινο  φως” για τη λειτουργία τους.

Αυτό θα συμβεί το αμέσως προσεχές διάστημα ωστόσο παραμένει ένα ακανθώδες ζήτημα: Μετά την άδεια που έχει για προσωπικούς λόγους πάρει ο διευθυντής της ΜΕΘ και απουσιάζει στο εξωτερικό , τρεις γιατροί δεν επαρκούν έστω κι αν χρεωθούν από 10 εφημερίες. Καλείται λοιπόν η διοίκηση να κάνει τα δέοντα για να επιστρατευθεί επιπλέον γιατρός και φέρεται να το έπραξε απευθυνόμενη εκεί που έπρεπε ακόμη και στο ΚΕΕΛΠΝΟ.

Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα, ωστόσο ζητούμενο είναι η Μονάδα να λειτουργήσει άμεσα αλλά και επαρκώς.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.