Τετάρτη, 3 Μαρτίου, 2021

Τι ψάχνουν οι ελεγκτές για το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Αλυζίας;

Τι ψάχνουν οι ελεγκτές για το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Αλυζίας;

Mια υπόθεση που έχει πυροδοτήσει διάφορα σενάρια έρχεται στο προσκήνιο ενώ αναμένεται με ενδιαφέρον η εξέλιξη της:

dimarxio_alyziasΣε αιφνιδιαστικό έλεγχο προχώρησαν ελεγκτές του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας. Μαθαίνουμε ότι βρήκαν πολύ ενδιαφέροντα πράγματα και ένα από αυτά είναι και η ίδρυση ενός Γραφείου Γεωργίας στην Αλυζία επί Καποδιστριακού Δήμου Αλυζίας, που ποτέ δεν λειτούργησε πραγματικά.
Το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης ιδρύθηκε στην πρώτη περίοδο λειτουργίας του Καποδιστριακού Δήμου Αλυζίας. Ανήκε στην Νομαρχία Αιτ/νίας και ο τέως Δήμος Αλυζίας νοίκιασε χώρο για την στέγαση του στην Κανδήλα αναλαμβάνοντας το μίσθωμα. Σε αυτό το γραφείο υπήρχε εξυπηρέτηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής σε διάφορα θέματα (εξισωτικές, πριμ κ.α).
Στην τρίτη περίοδο λειτουργίας του τέως Δήμου Αλυζίας, από το 2006 δηλαδή, ο Δήμος σταμάτησε να πληρώνει το νοίκι και ουσιαστικά το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης τέθηκε εκτός λειτουργίας μέχρι και σήμερα.
Πιθανόν στο οργανόγραμμα της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας το συγκεκριμένο γραφείο, παρότι δεν λειτουργούσε να εξακολουθούσε να υπάρχει.
Αυτό που εξετάζουν οι ελεγκτές είναι, αν την περίοδο που ήταν πραγματικά εκτός λειτουργίας και αδρανοποιημένο, υπήρχαν εκεί τοποθετημένοι εργαζόμενοι που μισθοδοτούνταν κανονικά και φαινόταν να δουλεύουν, ενώ στην πραγματικότητα Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης εν λειτουργία και με παραγωγή κάποιου συγκεκριμένου έργου στην Αλυζία δεν υπήρχε.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.