Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

Τμήμα Τ.Ε.Ι. Υδατοκαλλιεργειών διεκδικεί ο δήμος Ξηρομέρου

Τμήμα Τ.Ε.Ι. Υδατοκαλλιεργειών διεκδικεί ο δήμος Ξηρομέρου

Mε 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει την ερχόμενη Παρασκευή, στις 20:00 στον Αστακό, το δημοτικό συμβούλιο Ξηρομέρου. Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη είναι η διεκδίκηση Τμήματος Τ.Ε.Ι. Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης. Η διεκδίκηση εκπλήσσει καθώς όπως είναι γνωστό το υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει από την ερχόμενη σεζόν τα τμήματα αυτά να μην δεχθούν εισακτέους  ενώ έχει διαμηνύσει ότι από τα τμήματα Υδατοκαλλιεργειών της χώρας θα μείνει μόνο ένα, με το ΤΕΙ του Μεσολογγίου να δίνει αγώνα δρόμου για να πείσει για τη “σωτηρία” του δικού του τμήματος. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες δεν υπάρχει καποια ενημέρωση από τον  δήμο Ξηρομέρου στο ΤΕΙ Μεσολογγίου για τη διεδκίκηση αυτή.

Η ατζέντα της συνεδρίασης της Παρασκευής πάντως έχει ως εξής:

1.Διεκδίκηση Τμήματος Τ.Ε.Ι. Υδατοκαλλιεργειών και Αλιευτικής Διαχείρισης στον Αστακό. (Εισηγητής Δήμαρχος κ. Πυθαγόρας Σαμαράς)
2.Προσαρμογή Σχεδίου ΟΕΥ Δήμου σύμφωνα με τις διευκρινιστικές οδηγίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. (Εισηγητής κ. Αρβανίτης Δημήτριος)
3.Έγκριση Δίμηνων Προσλήψεων.
(Εισηγήτρια κα.Κωστούλα Κουμανδράκη-Σαμαρά)
4.Απόφαση Δ.Σ. περί υποστήριξης Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ξηρομέρου από τον Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου. (Εισηγητής κ. Λιβάνης Φώτιος)
5.Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης περί καθηκόντων τεχνικών υπαλλήλων μεταξύ Ι.Π. Μεσολογγίου και Δήμου Ξηρομέρου.
(Εισηγητής κ. Λιβάνης Φώτιος)
6.Συγκρότηση Επιτροπών Φιλικού Διακανονισμού.
7.Ορισμός μέλους για την σύσταση επιτροπής σύμφωνα με τον υπ’ αριθμ. Ν. 2734/1999.
8.Ορισμός τακτικού και αναπληρωματικού μέλους της Α/θμιας και Β/θμιας Επιτροπής Σταυλισμού και Επιχειρήσεων ζωικών προϊόντων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
9.Έγκριση της 6/2011 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξηρομέρου περί «Γνωμοδοτήσεως εγκρίσεως Περιβαλλοντικών όρων δραστηριότητας ‘Αρτοποιείο’ της επιχείρησης ‘Παληογιάννη Παρασκευά – Μαρίας Μπάκα Ο.Ε.Ε.’ στην Τ.Κ. Κανδήλας» .
(Εισηγήτρια κα. Κωστούλα Κουμανδράκη-Σαμαρά)
10.Έγκριση της 7/2011 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξηρομέρου περί «Γνωμοδοτήσεως εγκρίσεως Περιβαλλοντικών όρων δραστηριότητας ‘Υφιστάμενο πρατήριο υγρών καυσίμων χωρίς λιπαντήριο-
πλυντήριο’ της επιχείρησης ‘Φωτίου Π. Λιβάνης’ στην Δ.Ε.. Αστακού» .
(Εισηγήτρια κα.Κωστούλα Κουμανδράκη-Σαμαρά)
11.Έγκριση της 8/2011 Απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Ξηρομέρου περί «Γνωμοδοτήσεως εγκαταστάσεως πρόχειρου ποιμνιοστασίο ‘Κωνσταντίνου Πλιαμέρη’ στην δασική έκταση ‘Ποταμιά-Κίνα’ στην Τ.Κ. Βασιλοπούλου» .
(Εισηγήτρια κα.Κωστούλα Κουμανδράκη-Σαμαρά)
12.Επικαιροποίηση της υπ΄αριθμ, 68/2004 απόφασης Δ.Σ. Αστακού περί ‘τροποποίησης του σχεδίου πόλεως Αστακού στο 152 Ο.Τ.’.
13.Αντικατάσταση μέλους του Δ.Σ. του Αναγκαστικού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης Διαχειριστικής Ενότητας Δήμου Στράτου κ. Γκούμα Ιωάννη έπειτα από την παραίτηση του.
14.Ορισμός δύο μελών της Εκτιμητικής Επιτροπής ακινήτων του Δήμου Ξηρομέρου για το έτος 2011. (Εισηγητής κ. Λύτρας Σπυρίδων)
15.Λήψη απόφασης για την προσκύρωση Δημοτικής οικοπεδικής λωρίδας εμβαδού 42,28 τ.μ. κειμένης σε οδό σχεδίου πόλεως Μύτικα του Γ΄Τομέα, στην ιδιοκτησία του Κων/νου και Θεόδωρου Αργυροηλιόπουλου και ανάθεση του θέματος στην Εκτιμητική Επιτροπή Ακινήτων για την σύνταξη της σχετικής έκθεσης. (Εισηγητής κ. Λύτρας Σπυρίδων)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.