Πέμπτη, 28 Ιανουαρίου, 2021

Αστυνομία για ταξί: πέντε συλλήψεις και 16 διοικητικές παραβάσεις

Αστυνομία για ταξί: πέντε συλλήψεις και 16 διοικητικές παραβάσεις

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας συνελήφθησαν πέντε οδηγοί ταξί στην Αιτωλοακαρνανία για κλοπή μεταφορικού έργου το πρώτο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος μήνα. Βεβαιώθηκαν 16 διοικητικές παραβάσεις σε ισάριθμους οδηγούς ταξί. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΤΑΞΙ
Συνελήφθησαν, το πρώτο δεκαπενθήμερο του τρέχοντος μήνα, στην Αιτωλοακαρνανία από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας πέντε οδηγοί ταξί για κλοπή μεταφορικού έργου που έχει ανατεθεί σε άλλο φορέα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε οδηγούς ταξί, οι οποίοι μετέφεραν από και προς το Νομό Αττικής περισσότερους από ένα πελάτη, κάθε φορά, έναντι χρηματικής αμοιβής, υποκλέπτοντας με αυτό τον τρόπο το μεταφορικό έργο που έχει ανατεθεί σε άλλο φορέα.
Επιπλέον, βεβαιώθηκαν από τους αστυνομικούς 16 διοικητικές παραβάσεις σε οδηγούς και ιδιοκτήτες ταξί οι οποίες υποβλήθηκαν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Δημοσίας Χρήσεως Επιβατηγών Αυτοκινήτων της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, για επιβολή των αντίστοιχων κυρώσεων.
Οι στοχευμένες δράσεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, σε όλη την περιφέρεια της, για την καταστολή του φαινομένου της κλοπής μεταφορικού έργου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

5 Σχόλια

 1. APOL

  Εδώ πρόκειται για υπερβολικό ζήλο της Αστυνομίας να κυνηγάει τους Ταξινζήδες πρός ώφελος ενός Μονοπωλείου όπως είναι το ΚΤΕΛ. Η διπλή μίσθωση είναι νόμιμη κύριοι της Αστυνομίας εφόσον ο πρώτος επιβάτης του ΤΑΞΙ είναι σύμφωνος. Εκτός αυτού είναι καθόλα νόμιμο να μισθώσει κάποιος ένα Ταξί για να πάει στην Αθήνα και να καλέσει και άλλους συμπολίτες του να πάνε μαζί του και να συμετάσχουν στό κόστος μεταφοράς, αρκεί να μην κάνει κέρδος. Τώρα πως η Αστυνομία συλαμβάνει τους Ταξινζήδες για κλοπή μεταφορικού έργου είναι εκ των ούκ άνευ, εκτος και αν οι ταξινζηδες πηγαίνουν στο ΚΤΕΛ και ψαρεύουν πελάτες. Ελέησον Κύριε

  ΥΓ Ούτε Ταξινζής είμαι ούτε συγγενή Ταξινζή έχω, αλλά αυτό που γίνεται το βρίσκω στα όρια του παραλόγου και βέβαια θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για το καθολικό μονοπώλιο του ΚΤΕΛ στον Νομό.

 2. ΣΠΥΡΟΣ-ΑΓΡΙΝΙΟ

  κ.APOL, επειδή σε είδα πως σχολιάζεις και σε προηγούμενα παρόμοια άρθρα, να σε πληροφορήσω πως αρκετοί οδηγοί ταξί-παρανόμως ψαρεύουν πελάτες και των 2 ΚΤΕΛ (αστικού-υπεραστικού), είτε σε στάσεις και αφετηρίες είτε σε συννενόηση από την προηγούμενη μέρα δια μέσω κάποιου γνωστού!
  Φίλε, αυτό το φαινόμενο πάει να πατάξει η Αστυνομία που συμβαίνει δω και 15 χρόνια καθημερινά και όχι κάτι άλλο! και μετά λέμε γιατί τα ΚΤΕΛ κόβουν δρομολόγια??? θέμα παιδείας & νοοτροπίας φίλε! διάβασε και λίγο το Συνταγματικό Δίκαιο αν τύχει…

  Πολύς κόσμος εδώ στην Αιτωλοακαρνανία έχουν πάρει τη συγκοινωνία γενικά με κακό μάτι! για τραβάτε μία βόλτα Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και σε άλλες πιο ανεπτυγμένες πόλεις και νομούς να δείτε! η συγκοινωνία εκεί είναι 1η ανάγκη για τους πολίτες και την σέβονται! να μην σας παραπέμψω στο εξωτερικό!

 3. APOL

  Κ Σπύρο: Σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ καμία παρανομία. Θα ήθελα όμως να επισημάνω τα παρακάτω:
  1) Ασφαλώς και είναι παράβαση να ψαρεύει κανείς πελάτες στους σταθμούς των ΚΤΕΛ κλπ. η συνεννόηση όμως από την προηγούμενη μέρα δια μέσου κάποιου γνωστού δεν είναι καθόλου παράνομη. Τα περί συνταγματικού Δικαίου παιδείας & νοοτροπίας αφήστε το (αν κάποιο άρθρο του λέει για δημιουργία ιδιωτικών μονοπωλίων παρακαλώ να μου το γνωρίσετε)
  2) Στην Αθήνα τη Θεσσαλονίκη και τη Λάρισα που επικαλείστε δεν υπάρχει μονοπώλιο γιατί εκεί υπάρχει και τραίνο και αεροπλάνο και δεν ξέρω τί άλλο. Ξέρετε ;από την Αθήνα Στη Θεσσαλονίκη ταξιδεύει κανείς με πολύ λιγότερα χρήματα από ότι από την Αθήνα στο Αγρίνιο παρότι η απόσταση είναι κατά 2/5 μεγαλύτερη.
  3)Θα ήθελα ακόμη να σου κάνω γνωστό ότι σε όλες τις χώρες της Ευρώπης υπάρχουν επίσημες εταιρείες όπου και ο κάθε ιδιώτης μπορεί να δηλώσει ότι θα πάει την τάδε μέρα, τάδε ώρα στην Αλεξανδρούπολη ας πούμε, με το ΙΧ του και η εταιρεία του βρίσκει 1, 2 ή 3 άτομα τα οποία μπορεί να πάρει μαζί του και τα οποία συμμετέχουν στο κόστος που έχει το Αυτοκίνητο (Βενζίνη, διόδια, φθορές κλπ.). Η δε εταιρεία παίρνει μία μικρή προμήθεια και από τον οδηγό και από τους επιβάτες. Για του λόγου το αληθές θα μπορούσα να σου κάνω γνωστές τις εταιρείες αυτές σε πάρα πολλά κράτη. Κανένας δεν βλέπει τη συγκοινωνία με μισό μάτι όπως ισχυρίζεστε και αν ναι σίγουρα όχι χωρίς λόγο.
  Τέλος θα ήθελα να σας πω ότι ή πολύ πίεση θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα γιατί θα αναζητηθούν λύσεις σπασίματος αυτού του μονοπωλίου και να είστε σίγουρος ότι αυτό θα είναι η αρχή του τέλους της υπάρχουσας κατάστασης.
  Ξέρετε κατά καιρούς έχω θέσει και άλλα θέματα για το παραπάνω, διαβάστε τα και θα δείτε.
  Και ξαναεπαναλαμβάνω, κανένα έμμεσο ή άμεσο συμφέρον δεν έχω απλώς επικρίνω τα κατά την άποψη μου κακώς κείμενα. Εάν εσείς δεν έχετε άμεσο ή έμμεσο συμφέρον και επικροτείτε ένα Μονοπώλιο Τότε….

 4. ΜΠΑΜΠΗΣ

  APOL ΑΣΤΟ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΣΠΥΡΟ-ΑΓΡΙΝΙΟ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΦΑΟΥΛ, ΜΠΕΡΔΕΥΕΙΣ ΠΡΑΜΑΤΑ

 5. APOL

  Προς MPAMPIS: Δημοσίευμα του http://www.prevezatoday.gr/, τι έχετε να μου πείτε; οι δικαστές έιναι Φαουλ;

  ” Όλοι γνωρίζουμε ότι αρκετοί πολίτες του Δήμου Πρέβεζας χρησιμοποιούν για την ταχύτερη μεταφορά τους στην Αθήνα τα ταξί της Βόνιτσας.
  Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύτηκε από τοπικό site, ότι η τροχαία του Αγρινίου σταμάτησε ταξί και ο οδηγός παραπέμφθηκε στην αστυνομία Αγρινίου με την κατηγορία της κλοπής μεταφορικού έργου, ενώ οι επιβάτες εγκαταλείφτηκαν στον δρόμο, διερωτώμενοι πως θα φτάσουν στον προορισμός τους.
  Ο οδηγός ταξί, Αθανάσιος Πρόνιος, ο όποιος μετράει 22 χρόνια στο χώρο των ταξί Βόνιτσας, μίλησε στον Prisma 95,1 και στην εκπομπή του Κώστα Kαζαντζίδη «υπάρχει θέμα» επί του θέματος, λέγοντας ότι: “Είναι αληθές, η τροχαία Αγρινίου σταμάτησε το ταξί. Όμως πρέπει να υπογραμμίσουμε, ότι κατευθείαν μόλις μας σταμάτησε, ήρθε δικό μας ταξί απο τη Βόνιτσα και παρέλαβε τους επιβάτες”…….

  Λένε ότι επιτελούμε κλοπή μεταφορικού έργου, ανέφερε ο κ. Πρόνιος και πρόσθεσε, “το ταξί είναι δημοσίας χρήσεως σύμφωνα με το Υπουργείο. Ο νόμος που ισχυρίζονται αφορά τα ΙΧ πούλμαν. Σε αυτό, άλλωστε οφείλεται το γεγονός, ότι, όταν ο δικηγόρος μας, εξήγησε στο διοικητή της τροχαίας τα γεγονότα, ο οδηγός Παντελής Φουσέκης, έφυγε ατιμώρητος”.

  Παράλληλα ερωτηθείς όσον αφορά το ΚΤΕΛ, το οποίο επιχειρεί να σταματήσει το δίκτυο μεταφοράς των ταξί Βόνιτσας, “γνώριζε το νόμο ή επικαλούνταν χωρίς λόγο παρανομία”;
  Ο κ. Πρόνιος απάντησε: «Βεβαίως, ήταν ενήμεροι αλλά είχαν ως σκοπό την ταλαιπωρία του κόσμου. Τρανό παράδειγμα το δικαστήριο της Αθήνας στο όποιο παραβρεθήκαμε και αθωωθήκαμε για άλλη μια φορά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.