Τετάρτη, 15 Ιουλίου, 2020

Τοπική Οικονομία: Από τον..Σκορπιό στον Εμίρη του Κατάρ και την Οξειά

Η αγορά νησιών (ειδικά στη γειτονιά μας) δεν είναι πρωτοεμφανιζόμενο φαινόμενο.

Ποιος μπορεί να ξεχάσει τον Ωνάση που αγόρασε την Νήσο Σκορπιό. Ο Έλληνας αγοραστής βέβαια ποτέ δεν ήταν taboo για αγορά  νησιών από προηγούμενες δεκαετίες.

Σήμερα  ο Εμίρης του Κατάρ, Σεΐχης Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί αγόρασε άλλα 6 νησιά στο Ιόνιο μεταξύ αυτών και την Οξειά, ένα νησί πολύ κοντά στις όχθες της Αιτωλοακαρνανίας. Για πολλούς ο Εμίρης  μπορεί να είναι taboo γιατί η αγορά έγινε σε καιρό κρίσης.

Το εύλογο που αναρωτιέται κανείς είναι τι αντίκτυπο θα έχει μια τέτοια αγορά σε μια τοπική κοινωνία. Η απάντηση μπορεί να δοθεί στην περίπτωση του Σκορπιού, όπου μπορεί να υπάρχουν κάποιες περιορισμένες δυνατότητες στο να τα επισκεφτούν τουρίστες, όμως ο Σκορπιός έπαιξε ως “κράχτης” για τη Λευκάδα και πολύ τουρίστες την επισκέφτηκαν με κίνητρο το νησί του Ωνάση.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν ο Εμίρης του Κατάρ φανεί τόσο γενναιόδωρος και επιτρέπει έστω και την ημερήσια επίσκεψη τουριστών στα σχεδιαζόμενα παλάτια του στην Οξειά.

Αλλά είτε φανεί τόσο μεγαλόκαρδος είτε όχι, περίεργοι τουρίστες θα υπάρξουν για να θέλουν να δουν την Οξεια έστω και από απέναντι. Πώς όμως θα φτάσουν ως εκεί από την πλευρά της Αιτωλοακαρνανίας, μιας και ο πλησιέστερος δρόμος που οδηγεί στην μαγευτική παραλία του Παλαιοπόταμου Λούρου είναι χωματόδρομος;

Όπως φαίνεται λοιπόν, η Οξειά χλωμό να γίνεται “κράχτης” για τις ακτές της Αιτωλοακαρνανίας όπως ο Σκορπιός για την Λευκάδα. Το πιο πιθανό λοιπόν να  παραμείνει ένα μοναχικό νησί στο Ιόνιο είτε με Εμίρη και παλάτια είτε όχι αποκομμένο ακόμα και από τους paparazzi.

Άγριος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.